Dosad udomljena samo 3 psa, a bliži se rok za iseljenje

Udruga Sirius - PožArt3
(FOTO: Mario Nakić)

02.11.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4724

"Situacija u azilu je još uvijek kritična, udomljena su samo tri psa od njih 15, a rok za iseljenje nam je do Nove godine. Apeliramo na sugrađane da se uključe i udome preostale pse", kaže nam Katarina Švajcer, predsjednica Udruge za zaštitu životinja Sirius.

- Nedavno su učenici Cesarićeve osnovne škole poslali po svojoj učiteljici 150 kuna od svog skromnog džeparca. Gimnazijalci su se nekoliko puta uključili u akciju kao i Veterinarska škola. Jedan austrijski bračni par nedavno je obilno darovao pse u azilu. Dobili su ogrlice, ampule i sprej protiv buha, puno poslastica, posude za brikete i deke. Ne znam što da kažem, ljudi su se uključili s materijalnom pomoći, no najpotrebniji su nam udomitelji i novi prostor - nastavlja Kaarina Švajcer.

Podsjećamo, predstavnici udruge Sirius su bili u Gradskoj kući u kojoj su tražili pomoć oko rješenja smještaja preostalih pasa koji se trenutno nalaze u azilu smještenom na privatnom zemljištu koje je vlasnik odlučio staviti u funkciju. Doznajemo da se akcija "Nešto donesi, nešto ponesi" nastavlja uskoro na štandovima.


- Što se tiče prostora, još uvijek čekamo odgovor iz Grada. Ostalo nam je još dosta predmeta koje su nam donirali sugrađani, nastavit ćemo s prigodnom prodajom kada se dogovorimo oko termina za štand, ne znamo još hoće li to biti četvrtci ili subote. U suradnji s udrugom "Paukova mreža" smo prošlog mjeseca održali radionice na kojima smo zajedno izrađivali predmete koji će se također prodavati. Pozivamo i sve sugrađane da nešto kupe i tako pomognu psima, ako već ne mogu udomljenjem - dodaje Švajcer.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI