Sve u znaku jabuke: Ples, kolaž, igrokaz i pjesma

Projektni dan jabuke u lipičkoj knjižnici
(FOTO: Mario Barać)

31.10.2013. | Mario Barać
Pregleda: 15217

Jabuka je bila glavna i dominantna tema na Projektnom danu „Dan jabuka“ što je jučer, u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Lipik održan u Multikulturalnom centru u Lipiku.

Kroz trosatne kreativne radionice interesantan sadržaj je ponuđen odraslima, ali i djeci koja su imala priliku istraživati o porijeklu jabuke, njezinoj primjeni, tražiti poslovice kao i citate u kojima se spominje ovo voće, gledati crtiće na tu temu, a posebno zanimljivo je bilo izrađivanje jabuka trganjem i lijepljenjem kolaž papira kao i izrada likova za kazališni igrokaz „Kolač od jabuka“ koji je izveden pred kraj događanja.




– Cilj nam je bio da djeca što više nauče o jabuci, motivirati ih na kreativan rad, ali i kroz svakodnevne stvari im približiti ovo zdravo voće koje je važan sastojak prehrane. Odrasle smo animirali kroz izradu slastica od jabuka i to prema starim, takozvanim bakinim receptima i na taj način smo ih pokušali oteti zaboravu, pojasnila je Jasna Molnar – Kukić, ravnateljica lipičke knjižnice.




Posjetitelji su imali priliku vidjeti kako se prave štrudle od jabuka, ali se na kraju i uvjeriti u njihov okus, organizirana je i folklorna radionica na kojoj se plesalo i pjevalo uz pjesme u kojima se spominje jabuka. Da cijeli ovaj događaj doista i prođe u znaku jabuke, organizator se pobrinuo i tako što je za glazbenu kulisu odabrao glazbu grupe „Crvena jabuka“.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI