Mještani Šeovaca procesijom proslavili obnovu zvonika i križa

Procesija od obnovljenog zvonika do križa u Šeovcima
(FOTO: Matea Pandžić)

28.10.2013. | Matea Pandžić
Pregleda: 5250

Blagdan Svetog Šimuna i Jude Tadeja mještani Šeovaca nadomak Požege obilježili su blagoslovom obnovljenog zvonika i križa. Svečanost je započela kod obnovljenog zvonika, a nakon molitve svi su se uputili križu koji je bio zadnja stanica u Šeovcima. Nakon što su se mještani pokazali kao dobri radnici, mještanke su pokazale svoju snalažljivost u kuhinjama te napravile kolače i podijelile ih nakon procesije.









- I zvonik i križ su postojali, ali su s vremenom postali zapušteni i oronuli te je ovaj blagdan potaknuo mještane da se u prošlim mjesecima prihvate posla. Stari ljudi su znali govoriti: kakav je križ, kakvi su spomenici i drugi crkveni objekti u selu, takvi su njegovi mještani, kao i koliko brinu o onome što im je sveto ili samo teže materijalnim stvarima – rekao nam je velečasni Ivica Žuljević koji se zahvaljuje svima koji su se uključili akciji.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI