Od nedjelje i danju obavezna svjetla na vozilima

Sat na franjevačkoj crkvi u Požegi
(FOTO: Matea Pandžić)

25.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 2681

Sa subote na nedjelju spavat ćemo sat dulje. Razlog je prelazak na zimsko računanje vremena. Tako ćemo u tri u noći kazaljke pomaknuti sat unatrag, odnosno na dva sata.

Sa zimskim računanjem vremena na snagu stupa i odredba Zakona o sigurnosti prometa na cestama prema kojoj vozači na svojim automobilima moraju imati upaljena svjetla i tijekom dana. Kazna za neupaljena svjetla je 300 kuna.

Za vozače motocikla zimsko računanje vremena ne predstavlja nikakvu promjenu jer oni na svojim motociklima i inače moraju imati upaljena svjetla i danju.


Isto vrijedi i za bicikliste koji trebaju imati bijelo svjetlo na prednjem te crveno na stražnjem dijelu bicikla noću te i tijekom dana u slučaju smanjene vidljivosti. U protivnom vozač bicikla bit će kažnjen novčanom kaznom od 300 kuna.


Zimskim računanjem vremena mijenja se i vrijeme jeftinije struje za korisnike koji imaju ugrađena dvotarifna brojila. Skuplje će plaćati struju potrošenu u vremenu od sedam do 21 sat dok je niža tarifa od 21 do sedam sati.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI