Novinarskim kotlićem želimo potaknuti priču o trenkovačkom dvorcu

Vlado Boban, Ivica Potočanac i Tomislav Galić
(FOTO: Lidija Galić)

22.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 6193

Općina Velika je 26. i 27. listopada domaćin 11. europskog prvenstva u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću za novinare. Održat će se u Trenkovu koje taj dan slavi Mitrovo, blagdan svoga zaštitnika.

- Nama kao općini ovo je natjecanje zanimljivo jer na njemu sudjeluju ekipe iz desetak europskih zemalja. Svi će oni svoj način pisati o našoj općini i županiji. Dvorac u Trenkovu idealno je mjesto za to, a mi ćemo tradiciju natjecanja kuhanja gulaša nastaviti i dogodine - najavio je Vlado Boban, načelnik općine Velika.

Sudjelovat će oko 100 natjecatelja iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Češke, Italije, Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije i Hrvatske.


Natjecanje počinje u subotu u 10 sati s 32 ekipe dok je u nedjelju finale s 12 najboljih. Divljač je osigurao Lovački savez Požeško-slavonske županije, a sav će pripremljeni gulaš biti podijeljen posjetiteljima.


- Želja nam je bila da se ovim događajem potakne priča o trenkovačkom dvorcu. To je spomenik nulte kategorije i u vrlo je lošem stanju. Nastojimo nekako potaknuti upravu Kutjeva d.d. i vlasnika Envera Moralića da se konačno riješi status toga dvorca - rekao je Ivica Potočanac. Dodaje da dvorac zaslužuje više pažnje i treba biti dio turističke ponude ovoga kraja.

- Njegovo je uređenje moguće kroz javno-privatno partnerstvo, Ministarstvo kulture i EU fondove jer bi izgradnjom hotela u Velikoj konačno i taj dvorac trebao zasvijetliti u svom pravom svjetlu- dodao je Boban.

Natjecanje se održava u organizaciji Turističke zajednice Općine Velika uz financijsku potporu Općine i Grada Požege.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI