Greškom osvojila zlato na maratonu za koji se nije ni prijavila

Meredith Fitzmaurice
(FOTO: Montrealgazette.com)

21.10.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 2686

Meredith Fitzmaurice nikad nije sanjala da će osvojiti "Run for Heroes" maraton u Amhertsburgu, kanadskom gradiću veličine Požege, pogotovo jer je trčala polumaraton i krivo skrenula na izlazu - piše Montreal Gazette.

- Pripremala sam se za svoj prvi maraton u Detroitu. Mislima sam istrčati ovu utrku u sat i 28 minuta. Kada je to prošlo, gledala sam na sat i pitala se gdje je ciljna linija. Kada sam vidjela da sam pogriješila, rekla sam si istrčati još malo i nazvati to dobrim treningom, ali sam u jednom trenutku krenula brojati ljude ispred sebe i shvatila da je samo devet muškaraca ispred mene - priča Meredith.

- Nakon toga se raspituje hoće li joj se priznati rezultat iako se prijavila na polumaraton. Jedan od organizatora traži sportskog direktora dok se Meredith Fitzmaurice pita što misli njezin prijatelj koji je čeka kod automobila čije ključeve ima. Na svu sreću organizatori joj dopuštaju da nastavi. Zbunjena trkačica je tako osvojila prvo mjesto u utrci na koju se nije uopće prijavila, istrčala je prvi maraton u vremenu 3:11:48 i kvalificirala se na jedan od najprestižnijih svjetskih maratona. Jedino se morala ispričati prijatelju jer je kasnila sat i pol.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI