Papić: Trebamo probuditi mlade ljude, razbiti njihovu inertnost

Igor Papić
(FOTO: Mario Barać)

21.10.2013. | Mario Barać
Pregleda: 5380

Igor Papić, 38-godišnji elektrotehničar novi je predsjednik Gradske organizacije SDP Lipik nakon izbora koji su održani jučer.

Unutarstranački izbori SDP-a u Lipiku su bili zanimljivi jer su jedino ondje članovi imali mogućnost izbora, za razliku od ostatka Požeško-slavonske županije, a Papić je s omjerom glasova 25:6 pobijedio protukandidatkinju, 38-godišnju Daliborku Ciganović.

- Nema puno vremena za slavlje jer je pred nama jako puno posla. Prije svega mislim na ustroj GO SDP Lipik, na pomlađivanje članstva i privlačenje novih članova. U usvojenom četverogodišnjem planu imamo dosta ideja i pred nama je traženje načina kako ih realizirati. Pritom mislim na ideje i planove koji bi našim sugrađanima učinili život ljepšim u Lipiku, od mogućnosti nabavke besplatnih udžbenika, zapošljavanja mladih, poboljšanja socijalnog statusa najugroženijih, poticanja poljoprivrede do uređenje komunalne infrastrukture. Problem je novac kojega sve manje ima, a mi želimo naše planove i ideje realizirati kroz projekte i natječaje, rekao je Papić koji je na dužnosti predsjednika naslijedio Mišu Stragu.


U lokalnoj je politici 14 godina, 2000. je bio predsjednik Foruma mladih ove stranke, a ističe kako se u politiku uključio aktivno jer više nije želio biti pasivni promatrač.


- Važno je i probuditi mlade ljude, razbiti njihovu nezainteresiranost i inertnost. Moramo ih animirati da shvate kako mogu i zaslužuju bolje od onog što imaju, i za sebe i za okolinu, a ne da i dalje razmišljaju na način, ako nemamo pješačku stazu, hodat ćemo cestom, pojašnjava Papić.

Ističe da mu je cilj još više produbiti i učvrstiti suradnju s gradskim organizacijama ove stranke u Pakracu i Požegi te sa županijskom središnjicom SDP-a.

Odmah nakon objave rezultata izbora, u Lipiku je održana i izborna konvencija stranke čime su, kako ističe Papić, već počele pripreme za nadolazeće parlamentarne, ali i sljedeće lokalne izbore.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI