Oko 700 kg kestena će se u nedjelju peći iza gradske kuće

Bruno Horvat, Vedran Neferović i Mario Pilon najavljuju 15. Kestenijadu
(FOTO: Lidija Galić)

21.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 4297

Oko 700 kilograma kestena bit će ponuđeno na 15. požeškoj Kestenijadi, u nedjelju 27. listopada. Najavio je to na danas održanoj konferenciji za novinare Bruno Horvat, predsjednik Turističke zajednice grada Požege.

Uz Kestenijadu će biti održana i četvrta Bučijada.

- Već od deset sati bit će postavljeni prodajni štandovi na kojima će biti ponuđen med i proizvodi od meda, gljive, mlado vino i različiti suveniri. Program Kestenijade, s oko 600 sudionika počinje u 14 sati. Nastupit će mališani iz dječjih vrtića, osnovnih škola, plesnih radionica, KUD-ovi, Gimnastičko društvo "Sokol" i drugi - najavio je Horvat dodajući da se prijave primaju i dalje, do petka u podne.


Svoje će štandove sa slasticama imati Poljoprivredna i Obrtnička škola. S obzirom na zakon o fiskalizaciji ove će godine pečeno kestenje, po cijeni od sedam kuna, prodavati slastičarnica Antika i obrt Plodine.


Na Kestenijadi se očekuje oko tri tisuće posjetitelja. Nakon kulturno-umjetničkog programa zabavljat će ih tamburaški sastav Ciraki.

Požeška je Kestenijada uz onu u Hrvatskoj Kostajnici najstarija u Hrvatskoj. Bit će održana na parkirališnom prostoru iza Gradske kuće.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI