Postignut dogovor o sufinanciranju dodatnih troškova

Nova zgrada Glazbene škole u Požegi
(FOTO: Matea Pandžić)

21.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 5434

Završetak radova na novoj Glazbenoj školi očekuje se sredinom studenog. Prošlog je tjedna s Ministarstvom regionalnog razvoja dogovoren model financiranja dodatnih 2,5 milijuna kuna troškova koje je prema prijašnjem ugovoru u potpunosti trebao snositi Grad.

- Potpisali smo ugovor prema kojem će Ministarstvo financirati 1,3 milijuna kuna dok će Grad Požega osigurati 1,2 milijuna. Ukupna će investicija tako iznositi 13,1 milijuna kuna plus 383 tisuće kuna za nadzor te troškove prema Tekiji i HEP-u - rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Vedran Neferović.


Gradonačelnik Vedran Neferović i njegov zamjenik Mario Pilon (foto: Lidija Galić)


Zadovoljan je što je umjesto dosadašnjeg ugovora prema kojem je sve dodatne troškove trebao platiti Grad pronađen novi model gdje će više od pola nepredviđenih troškova ipak isfinancirati Ministarstvo. Kaže da će unatoč problemima koji su se pojavili, kritikama i instrukcijama kako bi trebali raditi, Glazbena škola biti useljiva već u prosincu.


- Za opremu je potrebno ukupno  4,2 milijuna kuna. Još dva milijuna za instrumente te ostatak za stolice za koncertnu dvoranu. Do kraja ćemo godine kontaktirati Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i vidjeti što je s preostalim sredstvima koja su trebali osigurati. Ako ministarstvo ne prihvati raniji dogovor, potražit ćemo drugi načini financiranja - najavio je Neferović.

Pojasnio je da je za 900 tisuća kuna koje je Ministarstvo već doznačilo kupljena oprema za tonski studio i informatička oprema koja bi trebala biti instalirana sredinom studenog.

Trenutačno se u školi izvode pripreme za postavljanje ograde na stubištu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI