Učenici Kanižlićeve škole naučili sve o istaknutom Požežaninu

Lermanologija u Kanižlićevoj školi
(FOTO: OŠ A. Kanižlića)

18.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 3068

U Osnovnoj školi Antuna Kanižlića danas završava muzejsko-edukativni projekt „Lermanologija". Riječ je o putujućoj izložbi od 12 panoa koja u organizaciji Gradskog muzeja Požega svaki tjedan gostuje u drugoj školi. Projekt je namijenjen učenicima šestih i sedmih razreda. Cilj je upoznati učenike sa životom Dragutina Lermana, istaknutog Požežanina i istraživača Konga. Ove se godine, naime, obilježava 150. godišnjica njegova rođenja i 95. godišnjica smrti.

- Učenici su u početku znali uglavnom samo to da je Lerman rođen u Požegi. Tek rijetki su znali da je bio istraživač i putopisac. Na kraju smo projekta imali kviz  u kojem su pokazali odlično znanje o Dragutinu Lermanu - rekao nam je Ivan Šumiga, profesor povijesti u Kanižlićevoj školi.

U sklopu projekta izrađena je društvena igra koju su učenici igrali pod satom razrednika, a organizirana je i nagradna igra.


- Na 12 se panoa nalaze skriveni predmeti koje učenici trebaju pronaći uz pomoć muzejskih inventarnih kartica. I tako u svim školama. Izvlačenje pobjednika bit će 6. prosinca - pojasnio je prof. Šumiga.


Istaknuo je da su učenici ovakav način usvajanja novih znanja i gradiva odlično prihvatili zbog čega bi sličnih projekata trebalo biti i više.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI