Pakračani i Lipičani se priključili ultramaratonu

Pakračko-lipički tim na ultramaratonu
(FOTO: Iz priv. kol. M. Barčana)

18.10.2013. | M.N.
Pregleda: 2121

Svoj mali doprinos i podršku 12. ultramaratonu Zagreb – Vukovar ukupne dužine 344,1 km koji se održava od 15. do 19. listopada dali su i Lipičani i Pakračani. Antun Ciglenečki, Danijel Klaić i Marko Barčan priključili su se jučer na trećoj dionici između Novske i Slavonskog Broda gdje su za 2 sata i 4 minute istrčali 21 km na potezu Novska - Okučani.

Ultramaraton se održava u organizaciji Udruge dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga – Grad Zagreb, a ove godine natječe se 6 natjecatelja među kojima je i Duško Štrbac rodom iz Pakraca. Za Štrbca je ova najduža etapa ukupne dužine 90,5 km bila i prijelomna. Negdje na polovici dionice je odustao, ali svejedno kao podrška kreće u sljedeću najtežu etapu danas prema Osijeku.

- S većinom ultramaratonaca imali smo priliku razmijeniti iskustva i uvjeriti se u težinu ovog pothvata, a najdojmljivije nam je zvučao rastanak uz riječi: „Momci čujemo se, ja imam još samo 70 km danas za otrčati“. Naše je sudjelovanje ujedno i prva aktivnost pred skoro osnivanje trkaćeg kluba na području Lipika i Pakraca - kazao nam je Marko Barčan, jedan od sudionika.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI