Od 15 pasa spašen samo jedan, u akciju se uključili gimnazijalci

Mateja Trupina i Katarina Švajcer sa psima iz požeškog azila
(FOTO: Aleksandar Grlić)

18.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 4727

Do zatvaranja požeškog azila za pse preostalo je manje od dva mjeseca, a novi je dom od 15 pasa koji se tamo nalaze pronašla samo kujica Viky. Ostali psi još uvijek čekaju na novi dom. U akciju njihova spašavanja uključili su se mnogi. Među njima su i učenici Opće i Katoličke gimnazije.
 
- Posjetili su nas gimnazijalci Ema, Marina, Ingrid, Marta, Klara, Karla i Hrvoje i donijeli nam 100 kuna za cijepljenje koje su odvojili od svoga džeparca. Fotografirali su pse u azilu, odnijeli "humanitarnu kost" i postavili pano u svojoj školi. Svakodnevno prikupljaju novac za hranu i veterinarsku skrb pasa - rekla nam je Katarina Švajcer, predsjednica udruge Sirius.

Dodaje da je i dalje u tijeku akcija "Paukove mreže" koju vodi Gordana Malbašić. Građane se poziva da u Mali salon Gradskog muzeja donesu predmete koji im ne trebaju i koji će potom biti prodani za 10 kuna.

- Odaziv je dobar. Ljudi nam donose nakit, odjeću, obuću, ukrasne predmete, knjige i slično. Dolaze i oni koji kupuju jer na taj način žele pomoći da osiguramo hranu napuštenim psima - kaže Švajcer.


Uskoro će biti održane radionice gdje će se izrađivati božićne čestitke i nakit, a u planu je postavljanje štandova na kojima će se prodavati darovani i izrađeni predmeti. Novac će biti utrošen za hranu i veterinarsku skrb pasa pred kojima je svakim danom sve manje vremena za pronalazak sigurnog doma.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI