Daliborka Ciganović za GO SDP Lipik: Vrijeme je za ljude koji znaju

Daliborka Ciganović
(FOTO: Mario Barać)

18.10.2013. | Promo
Pregleda: 9744

U Lipiku će u nedjelju, 20. listopada biti održani izbori za predsjednika Gradske organizacije SDP Lipik, a kandidatkinja za predsjednicu je Daliborka Ciganović, 38-godišnja magistrica logopedije.

- Razdoblje od 2013. do 2017. godine ključno je za daljnji razvoj grada Lipika kao nekadašnje i buduće europske destinacije s njegovim ruralnim naseljima. Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, očekivani izlazak iz dugotrajne recesije i nužna reforma gradske uprave kao i naše stranke, specifične su okolnosti koje iziskuju ulaganja u infrastrukturu, gospodarstvo, kulturu, zdravstvo, ekologiju i sport sto bi u konačnici dovelo do podizanja razine kvalitete života građana našega grada, a time bi se ujedno zaustavio i odlazak mladih i školovanih ljudi koji je iz dana u dan sve uznemirujući, vizija je političkog djelovanja Daliborke Ciganović.

Iako je u lokalnoj politici razmjerno kratko i nakon posljednjih lokalnih izbora je postala vijećnica Gradskog vijeća Lipika, Ciganović iza sebe ipak ima bogato političko iskustvo 17-godišnjeg rada u Njemačkoj, u stranci Sozialdemokratische partei Deutschland (SPD) u Berlinu. Tvrdi da će joj jedna od prioritetnih zadaća na čelu lipičkog SDP-a biti omasoviti članstvo i od ove stranke u Lipiku učiniti bitnog čimbenika u političkom i društvenom djelovanju.


- Došlo je vrijeme za nas koji možemo i želimo, a prije svega imamo potrebna znanja da učinimo život u ovom gradu ljepšim svima. Kako bismo postali jaki, uočljivi i nešto pokrenuli prioritetno ću se zalagati za aktiviranje novih članova koji će našem GO donijeti novu potrebnu snagu i svježinu, ističe Ciganović i dodaje kako će se i dalje kao gradska vijećnica zalagat za razvijanje komunalne infrastrukture, za poticanje poduzetništva, moderne zdravstvene i obrazovne ustanove te za potporu obiteljima s djecom i osobama sa posebnim potrebama kao i za socijalno ugrožene obitelji i pojedinca.




– Zalagat ću se za žene zemljoradnice na selima, za mlade, za transparentnost i ažurnost informiranja javnog mijenja putem medija. Poseban fokus želim usmjeriti na javne aktivnosti SDP-a povodom obilježavanja važnih datuma i manifestacija čemu sam organizacijski vična i otvorenu komunikacijsku uvezanost s drugim gradovima, županijom i okruženjem, vizija je Daliborke Ciganović.

Majka je troje djece i posljednje 4 godine živi u Lipiku. U Berlinu je završila stručni studij logopedije, a nakon specijalizacije i magisterija, 2006. godina otvara prvi logopedski kabinet „ProLogoS“ u Berlinu.

Slijedi otvaranje još jednog kabineta u Brandenburgu i naposljetku u Lipiku. Kako se specijalizirala za djecu s posebnim potrebama, tvrdi da je izuzetno ponosna na edukaciju terapeuta za terapijsko plivanje sa dupinima (Spittal an der Drau i Jalta). Uz njemački, govori i engleski jezik, a dodaje i kako voli duge šetnje, dobre filmove i glazbu.

- Potječem iz obrtničke i poduzetničke obitelji i učena sam na red, rad i disciplinu. Dugogodišnji život i rad u jednoj od europskih i svjetskih metropola su me naučili borbi, požrtvovnosti, angažiranosti i ustrajnosti. Sve ovo čine me kompetentnom za vođenjem našeg GO kao i njegovo postavljanje na mjesto koje mu i pripada. Vrijeme ilegale i srama je prošlost i došlo je vrijeme da našu „uspavanu ljepoticu“ probudimo iz sna i dopustimo joj da zablista, zaključuje Daliborka Ciganović, kandidatkinja za predsjednicu GO Lipik.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI