U baratanju koktelima nadmašio i puno iskusnije (video)

Toni Pedić
(FOTO: Aleksandar Grlić)

17.10.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 16292

Toni Pedić, 17-godišnji učenik Obrtničke škole u Požegi na natjecanju najboljih hrvatskih barmena u Vodicama osvojio je peto mjesto. Svojim akrobacijama nadmašio je puno starije kolege iako trenira samo dvije godine. Uzor mu je Požežanin Dušan Janjatović, premda se i Toni već natjecao s najboljim svjetskim barmenima poput 17-strukog svjetskog prvaka, Argentinca Rodriga Delpecha.


Video: Hrvoje Jukica

- Prvo sam želio biti samo konobar, ali onda sam gledao kolege koji su "bacali" i tako sam krenuo, kupio si opremu. Krenuo sam vježbati s Dušanom Janjatovićem, trostrukim prvakom Hrvatske, zajedno smo otišli na jedno natjecanje isto u Vodicama prošlog svibnja. On mi je najveći uzor. Ovo mi je treće veliko natjecanje, imao sam i školskih natjecanja na kojima sam osvajao prva mjesta - prisjeća se Toni Pedić.


Vježbanje u improviziranim uvjetima nije bezopasno jer boce ponekad lete "na sve strane". Zbog entuzijazma mu je nastradao namještaj. Strast je tolika da ga ne sprečavaju ni povremene ozljede, želi biti profesionalac.


- Vježbam u sobi, koju sam cijelu razbio od zidova do ormara. Kada je lijepo vrijeme, vježbam u dvorištu. Kupio sam si i plastične boce pa sam i njih polupao, kao i shakere dok nisam uvježbao malo bolje. Trenirao sam pet sati dnevno, sada sve manje jer radim više. Kad završim srednju školu, upisat ću onu barmensku. Nadam da ću tamo više vježbati jer ću imati prostor i opremu. Bilo bi dobro kada bismo imali takvo nešto i u Požegi. Takve škole postoje u Rijeci,Zagrebu, Puli, a u njima se ne usavršava akrobacija kao i miješanje koktela - ispričao nam je.



Iako povremeno zabavlja Požežane svojim akrobacijama, budućnost vidi na jadranskoj obali ili u Zagrebu.

- Kada završim školovanje, idem što dalje odavde, u Zagreb ili Dubrovnik. Vidim se u nekom koktel baru u hotelu. Ove godine sam dobio jednu ponudu u Istri, ali to je bilo na crno pa je nisam prihvatio. Praksu sam odradio tu u Saloonu.

Odustao je čak i od nogometa jer su mu natjecanja u struci zanimljivije. Pun je zanimljivih priča, a svoj posao ne bi mijenjao ni za što.

- Izvodimo i trikove s vatrom. Jednom, dok sam čovjeku zapalio obrve, plamen je bio velik, a on je bio blizu. Ponekad se porežem, lupim bocom, bude svega, ali da mogu birati između karijere odvjetnika ili barmena, opet bih odabrao isto. Idućeg mjeseca idem na natjecanje u Pulu. Nadam se da ću tamo biti bolji iako je i peto mjesto odlično za moje godine - kaže na kraju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI