Najbogatiji program nude knjižnice u Požegi i Pleternici

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega
(FOTO: Aleksandar Grlić)

16.10.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 9576

Mjesec hrvatske knjige, koji traje od 15. listopada do 15. studenog, obilježavaju i knjižnice u Požeško-slavonskoj županiji. Organizirana su predstavljanja knjiga, filmova i lutkarske predstave. U Kutjevu su pak odlučili ponuditi besplatno učlanjenje, dok najbogatiji program možemo očekivati u Požegi.

Pregršt događanja u požeškoj knjižnici

- Pripremili smo desetak programa za Mjesec hrvatske knjige. Sutra, 17. listopada imamo predstavljanje knjige "Čitanja Matoša" Dubravke Oraić Tolić. Nazočna će biti i autorica. U petak u 12 sati imamo gostovanje lutkarske družine iz Kutine namijenjeno djeci. Nastojimo da sve promocije budu u isto vrijeme u 18 sati da ne bude ni prekasno ni prerano. 30. listopada imamo premijeru filma Dunje Dubijel "Kad život pukne ko lubenica". To je dokumentarni film koji govori o našim doseljenicima iz Hrtkovaca u Vojvodini, odnosno njihovom životu u Kuli. Priča govori o njihovim sudbinama i preseljenju. Uz autoricu, imat ćemo i goste iz Hrtkovaca, odnosno Kule. Film će biti prikazan na televiziji, ali premijera će biti održana kod nas. U studenome se može izdvojiti nastup Davora Rostuhara koji će govoriti o putovanjima po Africi i predstavljanje romana "Živa glava" Juliene Eden Bušić, udovice Brune Bušića. Provodi se kviz za poticanje čitanja za osnovnoškolce. Imamo pričaonice, radionice, nstojali smo organizirati što god nam se učinilo prihvatljivo za građane Požege - nabraja Branko Šimunović, v.d. ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Požega.





Potpuni program Gradske knjižnice u Požegi možete pogledati ovdje.



Kutjevo: Učenici će čitati priče mališanima

- Imamo besplatan upis dva tjedna na kraju mjeseca, organizirali smo čitanje priča za djecu do predškolskog uzrasta, a čitat će im učenici četvrtih razreda petkom, bit će ih tri jer jedan petak pada na praznik - rekla nam je Mirjana Iličić, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice u Kutjevu.

Od Jasne Molnar Kukić, ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice u Lipiku nismo doznali program jer još nije dogovoren, obećali su nam ga javiti u ponedjeljak. U Pakracu su nam rekli djelomičan program, a u Pleternici ima dosta događanja.

Pakrac: Posjeti vrtića i škole

- Imamo natjecanje u čitanju na glas. Natjecanje je na razini cijele Hrvatske, prvo će ga provesti na razini škola, onda kod nas 28. listopada, a finale su u studenome na zagrebačkom Interliberu. Svake godine imamo organizirane posjete vrtića i škola imamo organizirano čitanje priča tijekom cijelog mjeseca, u petak nam dolaze učenici područne škole u Badljevini - ispričala nam je Iva Milinčević, zamjenica ravnateljice Samostalne narodne knjižnice i čitaonice Pakrac.

Pleternica: Predstavljanje pjesnika

- Počinjemo s predstavljanjem zbirke pjesama pleterničkog autora Mate Mikića u petak u 18 sati. 24. Listopada predstavljamo još jednog pjesnika Milana Živkovića sa zbirkom "Krijesnice". 6. Studenog ljubitelji haikua će moći upoznati osječkog pjesnika Vjekoslava Sulića. Nakon toga imamo predstavljanje radova Požežanina Ivana Abibovića. posebno bih istaknuo zbirku poezije "Zauvik" u kojoj je sačuvan izvorni govor Požeštine i knjigu "O nama i našima, 60 godina DVD-a Grabarje". Osim toga organiziramo posjete škola, evo sada su nam baš bila djeca iz OŠ Dobriše Cesarića. Besplatnu članarinu nudimo samo siromašnima, ali to radimo i tijekom cijele godine - izjavio nam je Franjo Novak, ravnatelj Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI