Brestovčanin (47) proizvodio patvorena alkoholna pića

Ivica Ćavar pokazuje zaplijenjeni alkohol
(FOTO: Lidija Galić)

15.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 12548

Oko 300 litara alkohola pronađeno je kod 47-godišnjaka s prebivalištem na području Policijske postaje Požega, a neslužbeno doznajemo kako se radi o stanovniku Brestovca.

Naime, tijekom postupanja zbog narušavanja javnog reda i mira policijski su službenici zatekli manju količinu jakih alkoholnih pića. Kako bi utvrdili podrijetlo alkohola pretresli su obiteljsku kuću, kafić i pomoćne prostorije te pronašli i oduzeli veću količinu etilnog alkohola, tzv. "špirita".




- Pronađena je i veća količina gotovih alkoholnih pića koja izgledom i okusom podsjećaju na poznata pića domaćih proizvođača, devet kilograma različitih čepova te 60 komada korištenih nadzornih markica Ministarstva financija RH. Slučaj je prijavljen carinarnici u Osijeku, a predviđena kazna za počinitelja je između pet i 100 tisuća kuna plus trošarine na oduzete količine alkoholnih pića i pomoćnih matrerijala - izvijestio je Ivica Ćavar, voditelj grupe za gospodarski kriminalitet u PU požeško-slavonskoj.




47-godišnjak je u špirit, izuzetno štetan za zdravlje, dodavao aditive s okusima oraha, viljamovke, meda i sl. koji se legalno mogu kupiti na tržištu. Čitava se "proizvodnja" obavljala u higijenski i tehnološki nekontroliranim uvjetima.

- Građani često vođeni nižom cijenom krivotvorina izlažu visokom stupnju rizika svoje zdravlje i zdravlje onih kojima nude takva pića npr. za svatove - pojašnjava Ćavar.



Markice Ministarstva financija počinitelj je skidao s originalnih korištenih boca koje je sakupljao sam ili uz pomoć drugih osoba. Na njih je stavljao čepove koji su napravljeni tako da se prilagođavaju svakoj boci i izgledaju kao originalni te lijepio markice.



Postoji sumnja da je takva pića distribuirao i izvan naše županije.

Uz ovaj slučaj policija je patvorena pića zaplijenila i sredinom rujna. Prilikom redovne kontrole prometa na području Kutjeva je zatečen 20-godišnjak s područja Osječko-baranjske županije koji je prevozio 20 litara špirita i deset litara patvorenog Kruškovca. I ovaj je slučaj prijavljen carinarnici u Osijeku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI