Krenula prva poslijeratna obnova Velikog mosta

Radovi na pakračkom Velikom mostu
(FOTO: Mario Barać)

11.10.2013. | Mario Barać
Pregleda: 4517

Radnici tvrtke „Ceste“ d.d. iz Bjelovara započeli su s radovima sanacije i obnove Velikog mosta u središtu Pakraca, na dijelu ceste D38. Kako nam je u priopćenju pojasnila Tamara Pajić iz Ureda za odnose s javnošću „Hrvatskih cesta“, riječ je o radovima na sanaciji oštećenja mosta, proboj ploče uz desni rub kolnika.

Također postoje i oštećenja rubnjaka uz kolnik, nogostupa kao i metalne ograde. Troškovi sanacija betonskih dijelova mosta iznose 48.000 kuna. Nakon sanacije betonskih dijelova bit će obavljena zamjena asfaltnog zastora na kolniku i nogostupu, a troškove procjenjuju na iznos od 28.000 kn. Svi navedeni radovi izvode se u okviru radova redovnog održavanja, piše u priopćenju.

Pakrački „Veliki most“ izgrađen je 1971. godine na mjestu gdje je do tada bio stari, čelični uski kolni most. Ovo je prva temeljita rekonstrukcija mosta nakon Domovinskog rata, a prije toga je most obnovljen u drugoj polovini osamdesetih godina prošlog stoljeća.


Ako vremenske prilike dozvole, radovi bi trebali biti završeni do kraja listopada. Dotad će na mostu vrijediti posebna regulacija prometa jer će se promet odvijati jednim kolničkim trakom.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI