Uzgojem ljekovitog bilja do zapošljavanja

Potpisivanje partnerskog sporazuma
(FOTO: PC Pakrac)

10.10.2013. | Mario Barać
Pregleda: 5800

Potpisivanje Partnerskog sporazuma danas je u Poduzetničkom centru u Pakracu predstavljen projekt „Herb garden Coop./Ljekoviti vrt“ te je i formalno započelo njegovo provođenje.

Partnerski sporazum su potpisali Davor Huška, pakrački gradonačelnik, Marija Užar, predstojnica ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Požega, Mira Kovač, predstavnica Centra za tehnološki razvoj te Vida Iličić, direktorica Poduzetničkog centra Pakrac.

Cilj ovog projekta je poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina, povećanje stope samozapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba i nezaposlenih pripadnika nacionalnih manjina u Požeško-slavonskoj i Brodsko–posavskoj županiji kroz poticanje uzgoja i prerade ljekovitog bilja. Projekt se financira sredstvima Europske unije u okviru IPA programa – razvoj ljudskih potencijala.


Gradonačelnik Davor Huška istaknuo kako je Grad Pakrac kandidirao 8 projekata za sredstva iz fondova Europske unije, dok je 9 u pripremi.
 
Projekt „Herb Garden Coop“/“Ljekoviti vrt“ će trajati 18 mjeseci, ukupna vrijednost je nešto manje od 150.000 eura, od čega je 140.000 eura financirano od strane EU. Provodi ga Poduzetnički centar Pakrac, a partneri na projektu su CTR – Razvojna agencija BPŽ d.o.o., Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni uredi Požega i Slavonski Brod te Grad Pakrac.


Planirane aktivnosti su održavanje ukupno 5 radionica u obje županije s ciljem motivacije potencijalnih sudionika predviđenih aktivnosti, certificirana edukacija o uzgoju i preradi ljekovitog bilja u trajanju minimalno 100 sati, a uključuju teorijsku i praktičnu nastavu te posjet uspješnim proizvođačima.

Planirano je i osnivanje zadruge proizvođača i sakupljača ljekovitog bilja te kupnja profesionalne sušare koja će biti smještena u Poduzetničkom inkubatoru Pakrac i koju će zadruga koristiti za svoje potrebe.
 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI