Igra se prvi poslijeratni turnir: U planu obnova zemljanih terena

Jure i Dino Rosić uoči međusobnog meča
(FOTO: Mario Barać)

08.10.2013. | Mario Barać
Pregleda: 5813

Na teniskom igralištu, popularnoj „žici“ u Lipiku, danas je na rasporedu završnica prvog poslijeratnog teniskog turnira na kojem nastupa osam lokalnih teniskih rekreativaca. Nakon što su prethodna dva dana razigravali u dvije skupine, poznati su i parovi četvrtzavršnice.

Od 12 sati sastaju se Miroslav Šahinović i Zlatko Ivanić, a nakon njih redom će plasman u poluzavršnicu pokušati izboriti Ivan Hofman protiv Jure Rosića, Bojan Ljevar protiv Hrvoja Kovačića i Dejan Iličić protiv prvog favorita turnira Danijela Dine Rosića.

Djecu odgajati da igraju tenis


Organizator i začetnik ovog turnira Dejan Iličić ističe kako je sve krenulo prvom poslijeratnom školom tenisa u organizaciji lipičke razvojne agencije LIRA.


– Ideja je da djecu krenemo odgajati da igraju tenis, sport koji je u Lipiku nekada bio jako popularan i koji ovdje ima svoju tradiciju. Nakon što smo uz pomoć Teniskog kluba „Feniks“ uspjeli animirati djecu, rodila se ideja da „u žici“ organiziramo prvi poslijeratni turnir, rekao je Iličić, direktor LIRA-e.

U proljeće obnova terena kod bazena

Istaknuo je također kako je Lipik nekada imao 5 zemljanih terena kod bazena, a danas niti jedan nije u funkciji.

– U proljeće ćemo pokušati, koliko to bude u moći Grada Lipika, osposobiti i obnoviti 2 ili 3 teniska igrališta, ali bi za početak i jedno bilo dovoljno. Želja nam je da pokrenemo i ponovno probudimo nekadašnju tradiciju Lipiku gdje su ljudi dolazili upravo zbog tenisa i bazena, pojašnjava Iličić. Ističe i kako LIRA i Grad Lipik pišu projekt za obnovi igrališta „u žici“ u sklopu kojega bi na ovom igralištu bila obnovljena rasvjeta, podloga i ograda.

Umjesto nagradnog fonda - pehar

Nakon mečeva poluzavršnice, danas će „u žici“ biti odigrano i finale nakon kojeg će biti poznat pobjednik prvog poslijeratnog teniskog turnira. S obzirom da je turnir amaterskog karaktera nema niti nagradnog fonda, ali će pobjednik kući otići bogatiji za pehar.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI