Azil Sirius mora iseliti: Što će biti s 15 pasa?

Mateja Trupina i Katarina Švajcer sa psima iz požeškog azila
(FOTO: Aleksandar Grlić)

07.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 8038

"Najcrnji dan azila Sirius. Danas je volonterima azila Sirius povodom Svjetskog dana zaštite životinja došla čestitka koja ih je oborila s nogu i bacila u vodu petogodišnji rad i trud koji su uložili u spašavanje životinja, a psima koji se tamo nalaze potpisana je smrtna presuda." Status je to koji je osvanuo jučer na facebook profilu požeške udruge za zaštitu životinja. Od predsjednice udruge Katarine Švajcer doznali smo da 15 pasa koji su trenutačno u azilu hitno trebaju novi dom. Naime, vlasnik zemljišta na kojem je azil smješten već četiri godine odlučio je svoje zemljište staviti u funkciju.

- Najavio nam je to još u proljeće. Tada smo imali 18 pasa u azilu i molili smo ga da nam produži još koji mjesec kako bismo ih udomili. Sada smo u bezizlaznoj situaciji - ogorčena je Švajcer. Dodaje da su zatražili pomoć gradonačelnika s kojim imaju zakazan sastanak za 21. listopada. Međutim, ako im Grad i da zemljište potrebno je barem još nekoliko mjeseci da se ishoduju dozvole za izgradnju novoga azila te naravno i novac koji udruga nema.

- Ovi psi ne zaslužuju da budu eutanazirani. To su psi ovoga grada koji su nekada bili kućni ljubimci i koje su nesavjesni građani ostavili na ulici. To su dobri psi, ali nažalost takva smo sredina i to je žalosno - požalila se Katarina Švajcer.


Dodaje da je posredstvom udruge dosad udomljeno oko 500 životinja, a kroz udrugu ih je prošlo oko 200. Uz 15 pasa u azilu još ih je velik broj koji su trenutačno na skrbi kod građana koji su ih privremeno udomili. Prilikom udomljavanja udruga s novim vlasnicima potpisuje ugovor u kojem se obvezuju da psa neće držati na lancu te da će im biti pružen adekvatan smještaj i prehrana kao i veterinarska skrb. Ako netko želi udomiti psa, treba se javiti na broj mobitela 097-732-78-56 ili na facebook stanicu udruge Sirius.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI