Raskopali kanal i prilaze kućama, tako stoji već godinu dana

Adam Markovanović pred raskopanim ulazom u dvorište
(FOTO: Aleksandar Grlić)

06.10.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6776

Ulica braće Radić u Čaglinu stoji raskopana već godinu dana zbog radova. Uskoro bi, prema najavi iz ŽUC-a, trebala dobiti nogostup dugačak 866 metara. Izvođač radova vrijednih 255.000 kuna će biti osječka tvrtka Cesting.

- Ako HEP i Tekija odrade svoje radove i posluže nas vremenski uvjeti, možemo postaviti nogostup za tri do četiri tjedna. S radovima lagano započinjemo u ponedjeljak, a onda će se ubrzati kada HEP i Tekija završe svoje radove. Stanovnici bi trebali konačno dobiti siguran i moderan pločnik - izjavljuje Mijo Jozak, ravnatelj Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije.




Očekivali smo pozitivne reakcije stanovnika ulice, no one su većinom izostale. Nabrajaju nam niz problema s kojima se svakodnevno suočavaju zbog radova. Spominju pokidane instalacije, poplave zbog zatrpanih odvoda, blokirane prilaze.


- Prilaz od 6 metara nitko ne popravlja, pogledajte na što sliči novi asfalt. Tjedan dana stoji ta hrpa zemlje. Kad su kiše, kod mene u podrumu sve pliva jer u njemu imam ispust za oborinske vode koji su začepili. Imamo jednog vatrogasca profesionalca i ja ga zovem u ponedjeljak ujutro da dođe ispumpati vodu, on nema čime izaći na teren jer je predsjednik vatrogasnog društva otišao kombijem u Požegu. Trebali su napraviti jedan kop i svi provući priključke. Svatko radi za sebe, igraju se kao djeca i kopaju. Tekija je sad došla priključivati vodu, prije tri dana su postavili cijev i više ne znaju gdje je, što da više pričam - požalio se Stjepan Šimić.





Njegov susjed Adam Markovanović koji se doselio u Čaglin iz Njemačke gdje je zaradio mirovinu i proveo veći dio svog života poslao bi izvođače radova tamo da se nauče raditi.

- Meni su prije dva tjedna potrgali telefonski kabel. Električar ga je tek u petom pokušaju spojio. Kad su prolazili teškim bagerom, pokidali su cijev koju sam sam platio 700 kuna. Drugi dan su je došli popraviti. Rekao sam im: "Moj prilaz nećete potrgati bagerom, to sam ja radio. Imate strojeve i možete probušiti ispod." Kad su postavljali struju, uspio sam se dogovoriti pa su tako i napravili. Trebali bi svi ići raditi par godina u Njemačku naučiti kako se radi. Ovako nešto se tamo ne događa. Strojem sve izrežu, postave cijevi za vodovod, kanalizaciju i telefon. Treći dan sve izgleda kao novo.





Srednjoškolac Marko Brkanović se nada da će se radovi konačno završiti.

- Dugo čekamo nogostup. Napokon su krenuli, valjda će i napraviti. Osam godina sam išao cestom u osnovnu školu. Nije bilo prometnih nezgoda, ali će sada ipak biti sigurnije, a i ulica će nam konačno biti uređena.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI