Izložba ljubimaca: Terezija pobijedila s neobičnom Lalom

Terezija (desno) s mačkom Lalom
(FOTO: Lidija Galić)

04.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 8074

Izložbom kućnih ljubimca učenici Osnovne škole Vilima Korajca iz Kaptola obilježili su danas Svjetski dan zaštite životinja.

- Svake godine organiziramo zanimljive projekte. Ove je godine to projekt "Moj kućni ljubimac - moj prijatelj". Prilika je to učenicima da predstave svoje kućne ljubimce, osigurali smo i nagrade, a kako je izložba humanitarnog karaktera, prikupili smo sredstva za udrugu "Sirius" koja skrbi o napuštenim psima - rekao je Nino Diklić, ravnatelj škole.







S diplomom u rukama s izložbe je u kategoriji učenika viših razreda kući otišla Terezija Mecger iz 7.A razreda i njezina ljubimica, mačka Lala.

- Lala je pasmine Manks, ima tri mjeseca i dolazi s britanskog otoka Mana. Ima drugačiji oblik tijela, prednje su joj noge manje od stražnjih, neke nemaju rep. Vrlo su tihe i pitome i moja se Lala malo boji domaćih mačaka. Dobila sam je od sestrične, a našla sam je preko interneta - predstavila je svoju pobjednicu Terezija Mecger.

Osim mačaka na izložbi je bilo pasa, ribica, ptica i kornjača. Svoga je Kornija na izložbu donijela Marta Ivanešić iz 3.A razreda.

- Korni je star tri godine i o njemu se brine cijela obitelj. Živi u terariju gdje ima zemlju u koju se preko zime zavuče i spava zimski san - ispričala je Marta. Dodaje da svojoj kornjači zemlju mijenja svaka dva mjeseca i da je Korni vrlo zahvalan kućni ljubimac jer oko njega nema puno posla.

U kategoriji nižih razreda nagradu su osvojili Juraj Filipović i njegov hrčak Dekster te Petra Marković sa svojom kornjačom.

Na izložbi su sudjelovali i profesori pa je tako profesor tjelesne i zdravstvene kulture Zdravko Vranković donio svojih 30 golubova pismonoša koje je po završetku izložbe pustio kako bi odletjeli kući gdje ih je čekao ručak.



- Do kuće imaju desetak kilometara i oni to prevale za desetak minuta. Na cilj će stići svi, osim ako se ne prepriječi kakav jastreb. To vam je kao u prometu, nikad ne znate što vas čeka - kaže prof. Vranković.

U kaptolačkoj školi se nadaju da će ova izložba postati tradicionalna.

FOTO Više fotografija pogledajte u galeriji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI