Mini javni radovi: Mlade će zaposliti da pomažu nemoćnima

Centar za socijalnu skrb u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

03.10.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3763

Centar za socijalnu skrb Požega odabrao je 6 mladih nezaposlenih kandidata koje će zaposliti putem mjere za javni radove „Mladi za zajednicu – mini javni radovi za mlade“. Mladi će pomoći u socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom. Provodit će vrijeme u njihovim domovima, pratiti ih prilikom šetnje, posjetima ustanovama, osmišljavati radionice i pomagati rasteretiti njihove roditelje i obitelji.

- Prijavilo se 40-ak kandidata, od toga je 35 zadovoljavalo uvjete da su prijavljeni na HZZ-u dulje od 3 mjeseca i mlađi od 29 godina. Ovaj natječaj je bio namijenjen onima koji imaju završenu osnovnu ili srednju školu, iako su nam se javili i visokoobrazovani kandidati. Tražili smo baš takve kandidate da im pomognemo da se lakše uključe u tržište rada. Svi imaju visoku motivaciju, jedinstveno iskustvo ili vještine koje će im koristiti pri animaciji korisnika programa. Kada nam Hrvatski zavod za zapošljavanje odobri sredstva, proći će obuku u suradnji s udrugama osoba s invaliditetom i djelatnicima Centra - izjavila nam je Martina Vlašić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Požega.

- Svatko od njih će raditi s 8 do 10 osoba s invaliditetom svakoga tjedna. Radni dan će provoditi u njihovim domovima. Sudjelovat će u grupnim aktivnostima Centra poput likovnih i glazbenih radionica, uključivati korisnike u rad s udrugama. Ciljamo na osobe s invaliditetom koje dosad nisu bili uključene u udruge, nisu socijalno uključene, pomalo su izolirane ili im članovi obitelji ne mogu pomoći zbog svakodnevnih obaveza - dodaje ravnateljica Vlašić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI