Volonteri udruge Sirius trebaju pomoć u azilu (foto)

Udruga Sirius, volonteri u azilu pomažu psima
(FOTO: Bojan Miščević)

22.05.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 15146

Dvadesetak članova požeške udruge za zaštitu životinja Sirius i udruge mladih Požar obišli su azil za napuštene životinje u Babinom viru kraj Orljave. Zajedno su prošetali i nahranili pse te očistili prostore u kojima borave napuštene životinje kojima traže udomitelje.

Potrebni im volonteri

- Udruga Sirius ima 10 članova koji se brinu o 26 pasa koliko je trenutačno u azilu. Nama su nužno potrebni novi članovi ili volonteri koji bi vikendom ili bilo kojim drugim danom pomogli ovim divnim psima. Nedostaje nam svega, novca, hrane, povodaca za šetnju, od Grada smo dobili 1500 kuna za cijelu godinu, što nije ni približno dovoljno - požalila se Katarina Švajcer, predsjednica udruge Sirius.
Želimo da nestanu predrasude građana o ovim psima, svi su socijalizirani i odazivaju se na vlastita imena.

Opasno: Ubacuju pse preko ograde!

Nažalost, ima svakakvih ljudi. Prošlog tjedna, brzom reakcijom volonterki su spašena dva psa koja su bila ubačena preko ograde. Imamo predviđene boksove za takve slučajeve kad ljudi nemaju dovoljno kulture ni da nazovu nas u Udrugu prije dovođenja pasa. Apeliram još jednom na nesavjesne građane da ne ubacuju pse preko ograde. To može biti pogubno. Novi pas se mora socijalizirati s ostalima kako bi mogao živjeti s njima u zajednici, kaže nam Švajcer.


U 2 mjesca udomili 10 pasa


- Volontiram u Udruzi Sirius već tri mjeseca. Saznala sam slučajno za njih kad sam htjela nabaviti psa. Vidjela sam na internetu da postoji azil i odlučila udomiti jednog od pasa. Uspjeli smo udomiti 10-tak pasa u protekla dva mjeseca. Njima je tu dobro, nahranjeni su i napojeni, ali nažalost, malo se stignemo s njima družiti i šetati ih. Gospođa Katarina je ovdje svaki dan. Bilo bi dobro kada bi se više mladih odlučilo volontirati i pomoći psima, nedostaje im jedino ljudskog društva i dodira - rekla je volonterka Tajana Milaković, učenica Ekonomske škole u Požegi.

Udruga za zaštitu životinja Sirius osnovana je 2008. godine. Neprofitna su nevladina organizacija čiji su ciljevi  spašavanje, zbrinjavanje i liječenje napuštenih, zlostavljanih i bolesnih životinja. Također se bore spasiti što više napuštenih pasa u šinteraju u Alilovcima, gdje im nakon 60 dana prijeti eutanazija.

UDRUGA SIRIUS Više o udruzi saznajte na njihovim internetskim stranicama.

FOTO Pogledajte ostale fotografije sa subotnje akcije.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI