Oporba i Nikolić o Bektežu, mjesnim odborima i proračunu

Gradsko vijeće Kutjeva
(FOTO: Lidija Galić)

03.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 12532

Žučna se rasprava vodila na aktualnom satu sjednice Gradskoga vijeća Kutjeva na kojoj su oporbeni vijećnici zatražili od gradonačelnika Ivice Nikolića (SDP) odgovore na mnoga pitanja. Kada će biti isplaćene naknade članovima odbora na izborima zanimalo je HDZ-ovog vijećnika Marija Karadžu. Nikolić mu je odgovorio da su svi doprinosi uplaćeni te da je isplata upravo krenula o čemu su građani obaviješteni i na službenim stranicama Grada.

Nešto žešći bio je sa svojim pitanjima HSP-ov Matija Konjevod. Zatražio je od gradonačelnika da imenuje one oporbene vijećnike koji su ga, kako je Nikolić izjavio medijima, nazvali i dali mu svoju potporu.

- Zašto sam ja kao dijete hrvatskog dragovoljca najveće zlo grada Kutjeva i je li stav gradonačelnika da mladi koji nisu iz vaše stranke nemaju mogućnost napredovati? - pitao je Konjevod.


- Nemam namjeru, niti želim odgovoriti na to tko me nazvao. Što se pak tiče toga tko je najveće zlo grada Kutjeva, jednostavno ne želim spuštati stvari na osobnu razinu. To što ste dijete hrvatskog dragovoljca, to je vaša osobna stvar. Na posljednje pitanje moj odgovor je ne - odgovorio je Nikolić.



Ivica Nikolić

Matu Ramića (HDSSB) zanimalo je do kada će gradska vlast lagati mještanima Bekteža da će im biti izgrađena kanalizacija. Tvrdi da tu priču slušaju već osam godina te da bi bilo pošteno da se dođe među te ljude i kaže prava istina, ma kakva god ona bila. Nikolić je pojasnio da je natječaj za izgradnju kanalizacije raspisan još u lipnju i da je u tijeku procedura koja se mora poštivati. Kanalizacija će biti financirana sredstvima IPARD-a koja će Grad dobiti po završetku radova.


Mato Ramić

Ramić je nadalje zatražio odgovor zašto se u mjesnim odborima gdje je predsjednik iz redova HDSSB-a ništa ne radi. Predsjednica Vijeća Josipa Miličević (HDSSB) odgovorila mu je da je za 11. listopada sazvan sastanak predsjednika MO-a s gradonačelnikom na kojem će biti riječi o svim problemima koji muče pojedine odbore. Nikolić je pak odbacio svaku insinuaciju na to da radova u takvim odborima nema te dodao da postoje mjesta gdje su ne samo predsjednik već i svi članovi odbora u HDSSB-u i gdje se puno radi i ulaže.


Josipa Miličević

- Jeste li vijećnicima dostavili krive dokumente o izvršenju proračuna? Naime, nakon pressice na kojoj smo izvijestili građane o lošem stanju u gradskom proračunu, vi ste nas demantirali i to potkrijepili dokumentima. Ispada da smo mi obmanuli ljude. Je li materijal koji smo mi dobili istina ili laž? - pitao je HDSSB-ov Ivica Ribičić.


Ivica Ribičić

- Tko je htio, shvatio je. Ovo je uvreda i na takve insinuacije i gluposti neću odgovarati. Idiotski bi bilo da sam jedno izvješće dao vama, a drugo poslao institucijama kojima smo to dužni dostaviti - odgovorio je kratko Nikolić.

Unatoč rešetanju na aktualnom satu, u nastavku sjednice vijećnici su većinu odluka donijeli većinom glasova. Jedna od njih je i da za desetak dana treba biti spreman rebalans proračuna kao bi se uvidjelo u kakvom je stanju gradska blagajna i kakav proračun treba planirati za iduću godinu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI