Petrinjce oduševila malobrojna požeška publika

Nastup školskog zbora iz Petrinje u Gradskom kazalištu Požega
(FOTO: Aleksandar Grlić)

28.09.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5277

Muški, djevojački i mješoviti zbor Srednje škole Petrinja pod vodstvom Dore Gazibare, na svom putovanju Slavonijom stao je je i u Požegi, gdje je malobrojnu publiku izveo na odlično glazbeno putovanje Hrvatskom i svijetom. Izvodili su gospel, tradicionalne pjesme raznih hrvatskih regija i Makedonije pa poznatu ariju "U boj, u boj" Ivana pl. Zajca te nekoliko suvremenijih pjesma poput Lennonove "Let it be" i Cohenovog "Halleluyah". Publika je bila malobrojna jer otprilike u isto vrijeme se odvijala i svečana misa u katedrali Sv. Terezije nakon koje je slijedio također vrhunski koncert. Petrinjcima se ipak svidjelo što je publika pljeskala kao da je dvorana Gradskog kazališta dupkom puna.



- Vježbamo već tri godine. Prije je postojao samo kao djevojački zbor, onda smo odlučili uključiti i dečke i napraviti mješoviti zbor. Prvi put nastupamo ovdje, ali moja mama je Požežanka. "Zafrkavali" smo se da je požeška publika specifična, mislim da su nadmašili sami sebe iako ih je moglo biti više jer više je događanja u isto vrijeme. Svejedno je pjevate li za pet ili 500 ljudi. Puno nam je stvari ovisilo o smještaju i obavezama pa nismo mogli imati drugi termin. Sada odmah idemo u Vinkovce, onda u Ilok pa Vukovar. Danas smo bili u Eko - etno selu Stara Kapela i u nedjelju idemo u Osijek, Našice i Slavonski Brod. Drugi koncert ćemo održati u crkvi Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru. Danas smo i Požegu razgledali, bili smo i u Gimnaziji. Ja volim Požegu koja je moj drugi grad, mislim da se i djeci svidjelo, posebno Gimnazija. Gledali smo da ih nekako nagradimo, Slavonija nekako uvijek ispadne slijepo crijevo, uvijek se ide u inozemstvo ili prema Dalmaciji pa smo se odlučili za nju jer je rijetko posjećena - ispričala nam je Dora Gazibara, voditeljica zbora.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI