Pleternički mališani uskoro sele u novi vrtić, nabavlja se oprema

DV Tratinčica grožđe
(FOTO: DV Tratinčica)

21.09.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 5861

Za oko mjesec i pol dana pleternički će dječji vrtić preseliti u nove prostore. Radovi su u potpunosti završeni i slijedi unutarnje opremanje zgrade.

- Izabran je dobavljač opreme i ugovor će biti sklopljen u ponedjeljak. Rok isporuke je 30-42 dana. Ukupna vrijednost opreme je 850 tisuća kuna. Zasad dolazi oprema vrijedna 650 tisuća kuna dok će ostatak biti kupljen naknadno kako se bude povećavao broj skupina. Kupljen je namještaj, didaktička oprema te oprema za urede i praonicu. Sama svečanost otvorenja bit će u povodu Dana grada, 6. prosinca - najavila je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Trenutačno pleternički vrtić „Tratinčica“ pohađa pedesetak mališana. Novi je vrtić kapaciteta 150 djece, međutim građen je tako da se njegov kapacitet prema potrebama u svakom trenutku može proširiti.


- Vrtić je projektiran tako da pojedine dijelove zgrade možemo koristiti ili ne, ovisno o potrebi. Projekt je rađen za budući period od 20-30 godina i vodila se briga o mogućnostima manjeg ili većeg broja polaznika - dodala je Jozić.


Najavila je da će se po potrebi već od ove godine otvoriti još jedna jaslička i predškolska skupina.

Otvaranjem novih skupina povećat će se i broj zaposlenih jer će svaka nova skupina značiti i zapošljavanje dvaju odgajatelja. Cijena vrtića je 500 kuna mjesečno.

Izgradnja je stajala 10 milijuna kuna, a sredstva su osigurana iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova u 60-postotnom iznosu dok je ostatak financirao Grad.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI