Njemačko-švicarski koncern želi ulagati u Kutjevo?

Ovako izgleda jedan njihov pogon u Njemačkoj
(FOTO: GEE Group)

20.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8313

Nedostatak velikih ulagača, koji bi otvorili veće pogone, zaposlili ljude i pokrenuli gospodarstvo jedan je od najvećih problema Požeško-slavonske županije. Da ipak ima nade i postoje zainteresirani ulagači, pokazuje primjer u Kutjevu. Predstavnici njemačko-švicarskog koncerna G.E.E. (German Extreme Environment) bili su u posjetu kod gradonačelnika Ivice Nikolića. Planiraju na tom području otvoriti elektranu za proizvodnju energije iz biomase.

GEE grupacija bavi se pošumljavanjem, dovođenjem šuma i prirode u prvotno stanje te proizvodnjom električne energije iz obnovljivih izvora.

Pogledajte njihove web-stranice.


- Održali smo prvi razgovor. Oni su predstavili svoju ideju. Na pitanje koliko su voljni investirati, odgovorili su da to ovisi o našim kapacitetima, kazao je gradonačelnik Nikolić za 034portal.


Iako su oni u Kutjevu detaljno predstavili svoj koncern, unutar kojega je osam tvrtki na njemačkom i švicarskom području, Nikolić kaže kako je ipak oprezan dok ne učine konkretne korake.

- Oni bi proizvodili energiju iz biomase, u našem slučaju radi se o vinovoj lozi, piljevini i drugom materijalu koji se kod nas inače uglavnom baca. Zatražili su da im pošaljemo podatke o našim kapacitetima, što ćemo mi učiniti, a onda će nakon mjesec-dva ponovno doći da nastavimo razgovore. Volio bih da je to ozbiljno, zasad mi se čine kao ozbiljni ljudi. Ako se pokažu ozbiljnim ulagačima, Grad Kutjevo bi im mogao ponuditi dodatne pogodnosti, u smislu oslobađanja plaćanja nekih naknada, dodaje Nikolić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI