Radovi na pruzi Pleternica - Našice trajat će do prosinca 2014.

Vlak
(FOTO: Mario Nakić)

17.09.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 4185

Radovi na obnovi dionice pruge Pleternica - Našice započeli su još u svibnju, a rok za njihov dovršetak je 1. prosinca 2014. godine, stoji u odgovoru koji smo dobili iz HŽ infrastrukture, a potpisuje ga Martina Elizabeta Lovrić, voditeljica Korporativnih komunikacija.

Izvođač radova je tvrtka Pružne građevine, a vrijednost je 63,3 milijuna kuna. HŽ infrastruktura će financirati veći dio sredstava iz državnog proračuna, dok će Grad Požega, prema ugovoru koji je potpisao bivši gradonačelnik, sufinancirati radove u iznosu do 700 tisuća kuna.

Tijekom ljetnih mjeseci na dionici od Pleternice do Čaglina izvršeni su radovi na proširenju planuma pruge, zamjeni kolosiječne rešetke i strojnom reguliranju i planiranju zastorne prizme u duljini od 2 km. Početkom listopada nastavlja se s navedenim radovima. Tijekom tih radova ukopavat će se kabeli na čitavoj dionici, te će biti uređeni željezničko-cestovni prijelazi (umjesto tucanika na prijelaz će biti stavljeni drveni pragovi). Nakon remonta pruga će biti osposobljena za brzinu od 60 km/h, doznajemo iz HŽ infrastrukture.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI