Zaplijenili 230 grama marihuane i preko 130 kg ilegalnog duhana

Zaplijenjena marihuana
(FOTO: Lidija Galić)

12.09.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 11923

Policijski su službenici početkom ovoga mjeseca zaplijenili čak 132 kilograma ilegalnog duhana. 100 kilograma sušenog duhana u listu pronađeno je prilikom nadzora prometa na području općine Brestovac. Duhan je u osobnom automobilu daruvarskih registarskih oznaka prevozio 47-godišnjak s područja Pakraca, a kupio ga je za 2,5 tisuće kuna od 45-godišnjaka iz Brestovca.

- Naknadnom pretragom obiteljske kuće 47-godišnjaka pronađeno je 700 filtera za punjenje cigareta, dvije ručno izrađene rezačice za duhan, 30 kg prosušenog duhana u listu, nešto više od dva kilograma sitno rezanog duhana i dvije mašinice za punjenje cigareta - istaknuo je na konferenciji za novinare Željko Pavić, voditelj odsjeka za obradu kriminaliteta.









Protiv obojice sljedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi za kazneno djelo nedozvoljene trgovine za što je predviđena kazna zatvora do godinu dana. Počiniteji nisu otprije poznati policiji.

Kriminalitet opojnih droga

Tijekom kolovoza dovršena su kriminalistička istraživanja nad deset osoba od kojih su četiri maloljetne. Ukupno je zabilježeno 12 kaznenih djela zloupurabe opojne droge, a prijavljene su četiri osobe. Devet je djela iz područja neovlaštene proizvodnje droge te po jedno djelo koje se odnosi na posjedovanje opreme za neovlaštenu proizvodnju, omogućavanje trošenja opojnih droga i omogućavanje trošenja droga maloljetnicima.



- Cannabis marihuanu je na šest lokacija uzgajao 31-godišnjak iz Brodskog Drenovca. Neke od stabljika bile su veće od 1,5 metar. On je već poznat policiji zbog sličnih djela. U Sulkovcima je na dvije lokacije drogu uzgajao 36-godišnjak, a kod njega je pronađena puška bez dozvole te dvije svjetiljke za tzv. kućni uzgoj marihuane. Marihuanu je uzgajao i 34-godišnjak  s pleterničkog područja dok se 23-godišnjaka iz Požege tereti za kazneno djelo omogućavanja trošenja opojne droge maloljetnicima - doznajemo od Ivane Radić, glasnogovornice PU požeško-slavonske.

Bilo je i pet prekršaja zbog posjedovanja opojnih droga. Od petorice prekršajno prijavljenih dvojica su maloljetnika.

- Ukupno je zaplijenjena 31 stabljika i 20 grama cannabis marihuane te oprema za uzgoj - rezimirala je Radić.





Najveća zapljena marihuane u ovoj godini

Na parkiralištu trgovačkog centra u Osječkoj ulici u Požegi, u utorak su oko 20,30 sati policijski službenici zaplijenili 230 grama cannabis marihuane pakirane u devet vrećica. Droga je pronađena kod 27-godišnjaka iz Orahovice, a za ovo je kazneno djelo predviđena kazna od namjanje godinu i najviše 12 godina zatvora. To je pojedinačno najveća zapljena droge u ovoj godini.
 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI