Proizvodit će solarne panele, najavljuju 70 novih radnih mjesta

Ulaz u nekadašnju Etu
(FOTO: Lidija Galić)

05.09.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 12543

Do kraja 2014. godine trebala bi krenuti proizvodnja solarnih panela u nekadašnjoj požeškoj tvrtki "ETA". Najave su to potencijalnog investitora, tvrtke "Solar Slavonija" čiji su predstavnici po drugi put posjetili našu Županiju.

- Investicija je teška oko 20 milijuna eura i u prvoj fazi nudi mogućnost otvaranja 70 novih radnih mjesta - doznajemo od požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića.

Tomašević dodaje da su predstavnici "Solar Slavonije" zainteresirani za zakup ili čak kupovinu tvrtke ETA, pokretanje proizvodnje solarnih panela te otvaranje inovatorskog i edukativnog centra u suradnji s veleučilištima iz Požege i Knina. Uz to planiraju pokrenuti i proizvodnju mini vjetroelektrana.


Predstavnici tvrtke, od kojih su dvojica iz Poljske, po jedan iz Mađarske i Beča te dvojica Hrvata suradnju žele proširiti i s općinama i gradovima. Prezentacija projekta načelnicima i gradonačelnicima održana je jučer.


- Županija je itekako zainteresirana za nova ulaganja i daje potporu svakom investitoru koji iskaže interes za to. Imamo mogućnosti i potencijale za provedbu ovog projekta, a u razgovoru s predstavnicima gradova i općina naći ćemo model da i sami pomognemo u njegovoj realizaciji - zaključio je Tomašević.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI