Ove godine upisano 59 prvašića manje nego lani

Prvi dan u Kanižlićevoj školi
(FOTO: OŠ A. Kanižlića)

02.09.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 5712

Trend smanjenja broja prvašića u osnovnim školama u našoj županiji nastavlja se i ove godine. Upisano je 742 učenika što je gotovo tri razredna odjeljenja manje nego lani kada ih je bilo 801. U područnim školama u Sesvetama (Pleternica), Treštanovcima (Jakšić) i Sovskom Dolu (Čaglin) u školske klupe ove godine neće sjesti niti jedan učenik prvog razreda.

Cijeli razred manje u Kempfovoj i Adžićevoj školi


Najveće je smanjenje u požeškoj Osnovnoj školi Julija Kempfa gdje je upisano svega 58 učenika u tri razredna odjeljenja. Lani ih je bilo 91 što je čak 33 učenika manje.

Slično je i u pleterničkoj Osnovnoj školi fra Kaje Adžića gdje je u prve razrede upisano 88 učenika dok ih je prošle godine bilo 114.


Deset učenika manje upisano je u prve razrede u pakračkoj OŠ braće Radić. Lani ih je bilo 88 dok ih je ove godine upisano 78 pa tako ova škola ima jedno razredno odjeljenje manje nego prošle godine.


U Cesarićevoj školi u Požegi upisan je jedan prvašić manje, odnosno 71 učenik u tri razredna odjeljenja. U OŠ Mladost u Jakšiću je također jedan prvašić manje i ima ih 53-oje.

U OŠ Vladimira Nazora u Trenkovu u školske je klupe danas po prvi puta sjelo 25 prvašića dok ih je lani bilo 29. U OŠ Lipik lani je u prve razrede krenulo 32 učenika dok ih je ove godine dvoje manje, odnosno 30. Dvoje učenika manje upisano je i u OŠ Zdenka Turkovića u Kutjevu. U prvi ih je razred krenulo 58.

Najveće povećanje u Kaptolu i Brestovcu

Veći broj prvašića ove je godine upisalo šest osnovnih škola. Po pet učenika više upisano je u OŠ Vilima Korajca u Kaptolu i OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu. U Kaptolu je danas  40, a u Brestovcu 34 prvašića. Po tri prvašića više upisano je u u OŠ Stjepana Radića u Čaglinu gdje je u prvi razred danas krenuo 21 učenik i OŠ Antuna Kanižlića u Požegi gdje je u školu krenulo 77 prvašića. U Katoličku osnovno školu upisano je 44 prvašića što je za dvoje učenika više nego u školskoj godini 2012/2013. Dvoje prvašića više je i u OŠ Grigora Viteza u Poljani gdje ih je u prvi razred danas krenulo 19.

Zanimljivo je da u OŠ Ivana Gorana Kovačića u Velikoj već treću godinu zaredom upisuju jednak proj prvašića. Tako je u školske klupe i ove godine sjelo njih 46.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI