Nikola osvojio drugi turnir u tjedan dana

Nikola Piper i Jovan Iličić
(FOTO: Aleksandar Grlić)

01.09.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4761

Nikola Piper iz Požege sutra će krenuti u 6. razred, a već niže uspjeh za uspjehom na teniskim turnirima. Nakon što je prošloga vikenda osvojio turnir parova u Daruvaru, danas je pobjedom (6:4 i 6:2) protiv Jovana Ilića osvojio prvo mjesto u finalu turnira "Festival tenisa" za uzrast do 12 godina u sklopu Glazbenog festivala u Požegi.

- Bila je stvarno jaka konkurencija. Protiv Jovana Ilića sam dosad igrao 4 ili 5 puta i svaki put sam izgubio, sada mi je konačno uspjelo pobijediti ga. Tenisom se bavim 6 godina, tata me je motivirao da krenem, a volim to što se nikad ne zna tko će pobijediti. Uzor mi je Andy Murray zato što igra najbolje. Ako budem dosta trenirao, možda i ja jednom budem na ATP ljestvici - kazao nam je Nikola.

- Volim doći u Požegu, bio sam ovdje već 5 ili 6 puta, dobri su tereni, volim putovanje i druženje. U tenisu sam 3 godine. Treniram u Osijeku, ali sam inače iz Borova. Dosad sam ja bio bolji u našim međusobnim ogledima, no Nikola me je ovaj put pobijedio - kazao nam je Jovan.


Požežani su osvojili i drugo mjesto u igri parova. Piper je sa Šimunom Banovićem u finalu izgubio od Ilića i Brođanina Marina Turčinovića. Među djevojčicama najbolja je bila Tia Jakus iz Osijeka koja je u finalu pobijedila Taru Matijašević iz Đakova, a najbolji par djevojčica je bio Matijašević - Boderištanac.


- Izuzetno smo zadovoljni jer imamo pobjednika iz naše omladinske škole. Kao klub podredili smo sve radu s mladima. Kod nas aktivno radi i trenira preko 50 mladih tenisača. Ovaj i brojni drugi turniri za mlađe uzraste daju svoje rezultate. Osim visokog ranga na ljestvicama Hrvatskog teniskog saveza želimo biti poznati i po popularizaciji sporta te kao mjesto ugodnog druženja i zabave na kojemu se okuplja sve veći broj mladih ljudi. Možemo biti vrlo sretni jer imamo vrlo kvalitetnog trenera Dinu Grošića - kazao nam je Bruno Horvat, predsjednik Teniskog kluba Požega.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI