Nikola osvojio drugi turnir u tjedan dana

Nikola Piper i Jovan Iličić
(FOTO: Aleksandar Grlić)

01.09.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4769

Nikola Piper iz Požege sutra će krenuti u 6. razred, a već niže uspjeh za uspjehom na teniskim turnirima. Nakon što je prošloga vikenda osvojio turnir parova u Daruvaru, danas je pobjedom (6:4 i 6:2) protiv Jovana Ilića osvojio prvo mjesto u finalu turnira "Festival tenisa" za uzrast do 12 godina u sklopu Glazbenog festivala u Požegi.

- Bila je stvarno jaka konkurencija. Protiv Jovana Ilića sam dosad igrao 4 ili 5 puta i svaki put sam izgubio, sada mi je konačno uspjelo pobijediti ga. Tenisom se bavim 6 godina, tata me je motivirao da krenem, a volim to što se nikad ne zna tko će pobijediti. Uzor mi je Andy Murray zato što igra najbolje. Ako budem dosta trenirao, možda i ja jednom budem na ATP ljestvici - kazao nam je Nikola.

- Volim doći u Požegu, bio sam ovdje već 5 ili 6 puta, dobri su tereni, volim putovanje i druženje. U tenisu sam 3 godine. Treniram u Osijeku, ali sam inače iz Borova. Dosad sam ja bio bolji u našim međusobnim ogledima, no Nikola me je ovaj put pobijedio - kazao nam je Jovan.


Požežani su osvojili i drugo mjesto u igri parova. Piper je sa Šimunom Banovićem u finalu izgubio od Ilića i Brođanina Marina Turčinovića. Među djevojčicama najbolja je bila Tia Jakus iz Osijeka koja je u finalu pobijedila Taru Matijašević iz Đakova, a najbolji par djevojčica je bio Matijašević - Boderištanac.


- Izuzetno smo zadovoljni jer imamo pobjednika iz naše omladinske škole. Kao klub podredili smo sve radu s mladima. Kod nas aktivno radi i trenira preko 50 mladih tenisača. Ovaj i brojni drugi turniri za mlađe uzraste daju svoje rezultate. Osim visokog ranga na ljestvicama Hrvatskog teniskog saveza želimo biti poznati i po popularizaciji sporta te kao mjesto ugodnog druženja i zabave na kojemu se okuplja sve veći broj mladih ljudi. Možemo biti vrlo sretni jer imamo vrlo kvalitetnog trenera Dinu Grošića - kazao nam je Bruno Horvat, predsjednik Teniskog kluba Požega.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI