Radovi na Kanižlićevoj školi neće ometati nastavu

OŠ Antuna Kanižlića
(FOTO: Aleksandar Grlić)

27.08.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5940

Osnovna škola Antuna Kanižlića bi uskoro trebala dobiti novi sanitarni čvor. Investitor Grad Požega je između 6 ponuda prihvatio onu Projekt Inženjeringa u vrijednosti 672.500 kuna. Radovi uključuju postavljanje tri pregradne sanitarne kabine, uređenje svlačionice, promjenu umivaonika i ostalih sanitarija. Mijenja se i nekoliko stotina metara dotrajalih cijevi, dio stolarije i keramičke pločice.

- Presretni smo jer je naš osnivač udovoljio svim našim zahtjevima. Što reći, zgrada je stara kao i sanitarni čvor i imali smo problema s puknutim cijevima. Nismo imali vode u učionici za kemiju, a znate kako je teško izvoditi pokuse bez vode. Zahvatima bi se trebalo olakšati pranje ruku uz blagovaonicu. Probijamo jedna vrata kako bi djeca na nastavi tjelesnog odgoja imala pristup sanitarnom čvoru. Tu su mnogi sitni tehnički zahvati koji će pomoći da se nastava odvija funkcionalnije - izjavila nam je Marija Samardžija, ravnateljica Kanižlićeve škole.

Izvođač je tek odabran, a lista radova vrlo opsežna i obuhvaća cijelu školu od dvorišne zgrade do potkrovlja glavne zgrade. Radovi neće biti gotovi prije početka školske godine, no to neće ometati nastavu.


- Tek je sada odabran najbolji izvođač jer su ponuditelji imali puno tehničkih pitanja, a tu je i rok za žalbe. Radovi će biti opsežni, a vrlo vjerojatno nas očekuju i brojna iznenađenja, uobičajena kod starih zgrada poput dijelova koji su rađeni od trske. Da se počelo raditi početkom ljeta vjerojatno još ne bi bili gotovi. Imali smo nedavno sastanak svih zainteresiranih nastavnika s izvođačem koji mora još temeljito proučiti nacrte i naše želje. Danas odabiremo uzorak novih pločica. Vjerojatno će se raditi kat po kat i djeca ne bi trebala imati nikakvih problema što se tiče izvođenja nastave - dodaje ravnateljica.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI