Smijenjena direktorica ŽRP-a, radio još čeka koncesiju

ŽRP je smješten u bivšoj robnoj kući Slavonka
(FOTO: Vjeran Blašković)

25.04.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 11248

Na skupštini Županijskog radija Požega većinski vlasnik tvrtka Cratis Retis d.o.o. koja ima 51 posto udjela u vlasništvu i većinu glasova na skupštini smijenila je dosadašnju direktoricu Maju Jakobović.

Na skupštini je za novog direktora izabran Srđan Hasić Vuđan, novi čovjek od povjerenja većinskog vlasnika ŽRP-a Josipa Majhera i njegove radijske grupacije Soundset iz Zagreba (tvrtka Cratis Retis d.o.o.). Hasić Vuđan je inače i direktor Radio Broda, a Majherova grupacija Soundset uz ŽRP i Radio Brod vlasnik je u Slavoniji, pored ostalih radio postaja u Hrvatskoj, i osječkog Gradskog radija. Uz tvrtku Cratis Retis suvlasnici ŽRP-a su Županija požeško-slavonska (33%) i Općina Velika (16%).

Utvrđivanje nepravilnosti


Prema riječima novog direktora Srđana Hasića Vuđana, koji će u Požegi biti svaki drugi dan, u tvrtki Cratis Retis trenutno radi unutarnja kontrola koja treba utvrditi i napraviti odluku u smislu odgovornosti dosadašnje direktorice.
- Postoje sumnje da ima napravilnosti, ali to se provjerava - izjavio je Hasić Vuđan. Dodao je kako su u tom smislu prije 10-tak dana i dovedeni zaštitari na ŽRP kako bi se, prema njegovim riječima, spriječilo iznošenje dokumentacije. Zaštitari su dovedeni kako bi se zaštitila imovina tvrtke i ljudi koji su neometano trebali nastaviti raditi svoj posao, rekao je.


Smijenjena direktorica Maja Jakobović u izjavi za 034portal kaže kako je kao direktorica društva postupala odgovorno i u skladu sa svojim ovlastima. Razišli smo se koncepcijski i u primjeni prava i pravnih propisa te poštivanju prava u financijskom i materijalnom poslovanju. Sve ostalo, ako bude potrebno, iznijet ću pred nadležnim tijelima, rekla je.

Treća sreća za koncesiju

Saznajemo i kako ŽRP u dosadašnja dva javljanja na natječaj Vijeća za elektroničke medije nije uspio isposlovati produženje radijske koncesije za područje županije. Na drugi natječaj javio se Radio Slavonija iz Slavonskoga Broda (koji je u konkurentskoj radijskoj grupaciji Total FM), no prijava im nije prošla. Kako nam je rekao novi direktor ŽRP-a Hasić Vuđan sređivanje i odobrenje koncesije za ŽRP očekuje se tijekom lipnja kada bi krenula i nova programska shema radija.

Po njemu na ŽRP-u bi trebalo biti još više lokalnog informativnog programa, a većinski vlasnik radit će i na dodatnoj edukaciji zaposlenika kako bi program bio još kvalitetniji. Rekao je da stečaj tvrtke, iako se spominju i gubitci veći od milijun kuna, nikada nije i neće biti opcija. Dodao je da će vlasnik nakon produženja koncesije uložiti i u tehničku opremu, jer se dugo godina ništa nije ulagalo.

Kako neslužbeno saznajemo vlasnik Cratis Retisa Josip Majher u razgovoru s predstavnicima Županije i Općine Velika iznio je prijedlog da raspišu natječaj za prodaju svojih udjela u vlasništvu Županijskog radija Požega kako bi se njegova tvrtka mogla javiti i tako postati 100% vlasnik ŽRP-a. To je i sukladno propisima Europske unije prema kojima jedinice lokalne samouprave ne mogu imati vlasničke udjele u medijima.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI