NASLOVNADRUŠTVO
Hrvatske ceste iz godine u godinu provode značajne investicije na području Požeško-slavonske županije

FOTO: pszupanija.hr

Hrvatske ceste iz godine u godinu provode značajne investicije na području Požeško-slavonske županije

30.9.2022. 10:48 | pszupanija.hr IZVOR: pszupanija.hr PREGLEDA: 1978

Županica Antonija Jozić zajedno s Goranom Martinovićem, rukovoditeljem Poslovne jedinice Osijek u Hrvatskim cestama, lipičkim gradonačelnikom Vinkom Kasanom, pleterničkom gradonačelnicom Marijom Šarić, te načelnicima s područja investicija, obišla je gradilišta na DC47 dionici Lipik-Dobrovac, radove na mostu Kusonje II. na DC38 , kao i na raskrižju pored novoizgrađenog kružnog toka u naselju Brestovac na DC38 i DC51, te izgradnju kružnog toka u Jakšiću na DC51 i radove u naselju Frkljevci na DC525.U sklopu radova na DC47 dionici Lipik-Dobrovac, ukupne vrijednosti 13,6 milijuna kuna s PDV-om, a na dionici dugoj 2,73 km, izradit će se nova kolnička konstrukcija ceste, cijevni propusti, nova prometna signalizacija, kružni tok, nove pješačke i biciklističke staze, uključujući i novu stazu od „Šumarije Lipik“ do Državne ergele Lipik, kao i 4 nova autobusna stajališta, te skretanje prema jezeru Raminac. Goran Martinović iz Hrvatskih cesta rekao je kako se na ovoj dionici širina kolnika širi na 6,60 m, a uz cestu se izvodi i biciklistička staza širine 2 metra. Kolnička konstrukcija sanira se metodom reciklaže, što će rezultirati većom nosivosti ceste.
Gradonačelnik Kasana istaknuo je odličnu suradnju s Hrvatskim cestama, naglasivši kako mu je posebno drago što prate investicije Grada Lipika. „Realizacijom ovih radova naličje našega Grada pored drugih investicija koje se paralelno odvijaju, bit će vraćeno u onu prijeratnu poziciju, a možda još i ljepšu.“ - rekao je gradonačelnik zahvalivši Požeško-slavonskoj županiji i Hrvatskim cestama na podršci.

Zbog lošeg stanja i ugrožene statike Hrvatske ceste krenule su i u sanaciju mosta Kusonje II. na DC38, ukupne vrijednosti radova 2,6 milijuna kuna uz rok izvođenja 6 mjeseci. Trenutno je u tijeku sanacija luka mosta i krila upornjaka te se postavlja armatura za armiranu betonsku ploču, nakon čega slijedi proširenje nasipa te izvedba asfaltnih slojeva na samoj ploči.Marijan Malogorski, pročelnik upravnog odjela za graditeljstvo i komunalne djelatnosti Grada Pakraca, obilazeći radove istaknuo je kako se na ovome mjestu vrši rekonstrukcija mosta, nakon čega će se raditi na ojačavanju cijele konstrukcije te nogostupu za pješake.

Obilazeći DC38 i DC51 na raskrižju pored novoizgrađenog kružnog toka u naselju Brestovac iz Hrvatskih cesta poručili su kako je na ovome mjestu provedena rekonstrukcija bivšeg križnog raskrižja, u raskrižju s kružnim tokom. Ukupna vrijednost investicije je 3,2 milijuna kuna, a izgradnjom ovog kružnog toka dobit će se manje konfliktnih točaka te će se postići manja brzina kod prijevoza čime će se osigurati i kontinuitet vožnje.Načelnik Zdravko Mandić ovom prigodom istaknuo je kako je navedenim projektom završena dugo očekivana investicija na području Općine čiji je osnovni cilj ulaganja povećanje svih sudionika u prometu, a izgradnjom kružnog toka promet je usporen te je isto tako uljepšano i samo središte Brestovca.

Hrvatske ceste krenule su i sa rekonstrukcijom bivšeg T raskrižja na DC51 u Općini Jakšić, a s ovom investicijom dobit će se veća sigurnost za sve sudionike u prometu kao i manji broj konfliktnih točaka. Rečeno je kako je kružni tok projektiran tako da će brzina kretanja biti maksimalno ograničena na 50 km na sat, a za izgradnju kružnoga toka zadovoljeni su svi kriteriji od prostornih do prometno sigurnosnih. Rok završetka izgradnje je veljača 2023. godine, a načelnik Ivica Kovačević naglasio je kako od izvođača radova očekuje poštivanje svih dogovorenih rokova, pritom zahvalivši Požeško-slavonskoj županiji na podršci te Hrvatskim cestama koje su uvidjele potrebu za ovom investicijom.Jedna od dionica na kojoj se izvode radovi je i DC525 u naselju Frkljevci čime će se stvoriti preduvjeti za prekrasan ulazak u Grad Pleternicu, poručila je gradonačelnica Šarić. „Lijepo je što kombiniramo radove odmah nakon aglomeracije i da se odvija investicija u ovoj ulici u Frkljevcima. Time ćemo stvoriti preduvjete da imamo jedan prekrasan ulazak u naš grad, a u narednim godinama nadam se i daljnjem ulaganju Hrvatskih cesta na području našega grada.“ - rekla je gradonačelnica.

Ukupna vrijednost navedenih radova iznosi 19,8 milijuna kuna. Radi se na rekonstrukciji od Pleternice do naselja Bilice, a u konačnici će se dobiti cesta koja će biti šira nego što je bila do sada. „Kolnik širimo sa 6 metara na 6,60m, a radimo i pješačke staze s obje strane. Radi se i novi sustav odvodnje te horizontalna i vertikalna signalizacija.“ – poručio je Goran Martinović.Županica Antonija Jozić ovom prigodom istaknula je kako svjedočimo velikim investicijama na području Požeško-slavonske županije te zahvalila Hrvatskim cestama i njihovom sektoru koji je uvidio potrebe u našoj županiji te izveo sve ono što je trebalo u smislu projektno-tehničke dokumentacije, osiguravanja sredstava te provođenja javne nabave. „Danas smo obišli sva gradilišta koja Hrvatske ceste trenutno imaju na području Požeško-slavonske županije. Iz godine u godinu rade se značajne investicije, a nadamo se da će tako biti i narednih godina. “ – rekla je županica Jozić.Nakon obilaska gradilišta održan je i sastanak s gradonačelnicima Požege i Pleternice te načelnicima Jakšića, Brestovca i Čaglina na temu budućih projekata na području Požeško-slavonske županije. Od većih projekata razgovaralo se o rekonstrukciji državne ceste kroz Grad Požegu, projektima rekonstrukcije ceste na dionici Vesela-Kuzmica te pripremi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju ceste, izgradnju nogostupa i kolnih ulaza kroz naselja Dervišaga i Vidovci za što je potpisan ugovor s projektantima te projektu izgradnje biciklističke staze od naselja Eminovci do Grada Požege.

(Izvor: pszupanija.hr)

Tagovi: hrvatske ceste, značajne, incesticije, Požeško-slavonska županija

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Rijetke požeške knjige: Većina ih je iz antikvarijata, sa sajmova ili iz prašine požeških tavana

.

Pod utjecajem alkohola upravljao vozilom te prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike

.

UGROŽAVANJE PROMETA: BMW-om kroz Požegu s 1,68 promila

.

U PLETERNICI PRETRAŽENA OBITELJSKA KUĆA: Policija pronašla marihuanu i sitno rezani duhan

.

Tortice od maslaca: Recept za fine kolače bez kojih Kanađani ne mogu zamisliti blagdane

.

Danas pretežno oblačno uz moguću rosulju

.

Franjevci zapalili prvu adventsku svijeću

.

Subota šetnja Požegom 26.11.2022.

.

SPAŠAVAJ SE TKO MOŽE: Zadnji pokušaji bijega uoči svinjokolje

.

Nemojte zagrijavati automobil zimi prije nego što sjednete u njega: Možete oštetiti vozilo!

.

Očaj stanara Ulice Marka Marulića: ʺRupa na cesti stvara probleme, nadležni nas ignorirajuʺ

.

Započele pripreme Adventa u Kutjevu 2022. godine

.

Uvođenje eura Hrvatima otvara novu mogućnost prebijanja minusa na tekućem. Ima samo jedna kvaka

.

Predstavljanje monografije o Kaptolu u Požegi

.

Kako ćemo plaćati od 1. do 14. siječnja 2023. Preporuča se karticama

.

Hrvati pojedu više od 130 tisuća purana u prosincu: ʼOve godine je potražnja većaʼ

.

Maltezer na povodcu ugrizao prolaznika i poderao mu hlače

.

Brođanin kažnjen s 1000 kn zbog spreja suzavca u automobilu

.

Nogometaši Dinama u nedjelju, 27. studenog s početkom u 13,30 sati u Vidovcima igraju odgođenu utakmicu 13. kola MŽNL

.

Biskup Škvorčević primio ministra Piletića

.

BRODSKI DRENOVAC: Muškarac( 50) pod utjecajem alkohola (1,43 promila) skrivio prometnu nesreću

.

Svilena pita: Recept za neodoljivi tart od čokolade i karamela

.

Danas umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu maglu

.

FOTO: Svečana 30. promocija diplomanata Veleučilišta u Požegi

.

Je li konačno došlo vrijeme da Glavić i Ronko poravnaju račune?

.

BLAGDANSKI STOL SKUPLJI NEGO IKADA PRIJE: Inflacija nam krade Božić i Novu godinu

.

Pogledajte zašto se sve više ljudi odlučuje za kavu u kapsulama

.

Zajednica žena Katarina Zrinski prigodnim predavanjem obilježila Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

.

Omiljeni ʺDjevacʺ: Recept za kremasti koktel koji miriše na kokos, kavu i rum

.

Cijena plina u idućoj godini mogla bi drastično porasti, ali državni tajnik uvjerava - velikog poskupljenja neće biti

.

Ne pretjerujte s dodavanjem motornog ulja: Može doći do ozbiljnih oštećenja motora!

.

Bez nje nema pravog Božića, ali liječnica upozorava da jedan sastojak uzrokuje dvije teške bolesti

.

Dokumentarni film o strahotoma logora Bučje

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Jesenske boje krase Papuk