Hrskavo i puno okusa: Recept za slasne odreske kupusa sa sirom

FOTO: Getty Images

8.7.2021. | 09:20 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 939

Uz sočne ploške kupusa možete poslužiti piletinu, kobasice, svinjetinu – ili jednostavno još povrća poput gljiva, tikvica i patlidžana.

Odrezak pečenog kupusa možda nema okus mesa, ali je zato izrazito slastan zbog fino zapečene, hrskavo karamelizirane površine i meke unutrašnjosti. Priprema nije komplicirana, a ne traže se niti skupi sastojci. Uz kupus možete poslužiti piletinu, kobasice, svinjetinu – ili jednostavno još povrća poput gljiva, tikvica i patlidžana. Odličan je i kao prilog roštilju. 

Sastojci za odreske kupusa:



1 mala glavica kupusa
50-70 ml maslinova ulja
2 češnja češnjaka
1 žličica soli
¼ žličice mljevenog crnog papra
1/3 šalice oraha
1-2 žlice balzamičkog octa ili limunova soka
Za posluživanje: ribani parmezan, nasjeckano svježe začinsko bilje, poput majčine dušice ili peršina


Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i nauljite ga. Glavici kupusa odrežite donji kraj (tamo gdje je korijen) i stavite na stranu. Glavicu stavite na dasku za rezanje pa je narežite na ploške debljine od oko 2 cm.

2. Umutite maslinovo ulje, češnjak, sol i papar pa premažite ploške s obje strane, stavite ih u lim pa pecite 26 do 28 minuta, ili dok ne postane hrskav na rubovima i ne omekša u sredini.

3. Orahe popecite na suhoj tavi dok ne zamirišu i kad se malo ohlade gruho ih nasjeckajte.

4. Pečeni kupus pospite parmezanom, poprskajte balzamičkim octom ili limunovim sokom, pospite svježim začinskim biljem te orasima.

(Izvor: Punkufer.hr)


VIŠE NA TEMU:
ODRESCI
HRSKAVI
KUPUS
SIR
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI