FOTO: Shutterstock
U Britaniji za doručak tradicionalno cvrči bubble and squeak, odnosno popečci od pirea kojima se dodaje i povrće te slanina. No poželite li napraviti vegansku verziju bez glutena i to je moguće u nekoliko koraka...
Popečci ili debeljuškaste palačinke od krumpira spas su za višak pirea, a prema želji u smjesu možete dodati i povrće poput pirjanog kupusa, komadića kelja ili brokule kuhane na pari te omiljenih začina poput kurkume ili peršina.
Sastojci za bubble and squeak:
2 šalice pirea
2 češnja češnjaka
sol i papar, peršin
2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
1. Pomiješajte pire s usitnjenim češnjakom, peršinom, solju i paprom.
2. Zagrijte maslinovo ulje, a smjesu podijelite u 8 debeljuškastih palačinki.
3. Pržite ih na ulju sa svake strane oko pet minuta pa prebacite na upijajući papir.
(Izvor: Punkufer.hr)