Hladna, fina i puna proteina: Salata s tunom koja ima bolji okus kad se jede drugi dan

FOTO: Stockfood

30.6.2021. | 10:23 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 2812

Po velikim vrućinama jede nam se nešto hladno i osvježavajuće. Bonus bodove dobit će hrana za čiju pripremu ne moramo paliti pećnicu.

Ova mediteranska salata s tunom jedan je od takvih recepata. Riječ je o jelu prepunom proteina koji će vas zasititi i dati vam dovoljno energije za obavljanje svakodnevnih sitnica.

Sastojci za salatu:
2 velike konzerve tune
200 grama kuhanog slanutka
1 svježi krastavac
1 svježa paprika
½ glavice luka
2-3 sušenih rajčica
5 maslina
2 žlice kapara
šaka svježeg peršina


Preljev za salatu:
2 žlice maslinova ulja
2 žlice octa
1 čajna žličica limunova soka
1 čajna žličica sušenog peršina
1 čajna žličica sušenog origana
sol i papar po želji

Priprema:

1. Ocijedite tunu od tekućine iz konzerve.


2. Sitno nasjeckajte krastavac, papriku, luk, sušene rajčice i peršin. Narežite na manje komade i masline.

3. Pomiješajte povrće s ocijeđenom tunom i slanutkom. Dodajte kapare.

4. U manjoj zdjelici pomiješajte sve sastojke za preljev. Dobro ga umiješajte u salatu.

5. Stavite salatu u hladnjak na nekoliko sati, a idealno bi bilo preko noći. Salata će biti još finija drugi dan kad se svi sastojci sljube.

6. Salatu možete poslužiti na tostu, u tortilji ili čak uz tjesteninu ili kuhanu rižu. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI