Grije bolje od radijatora: Recept za brzi gulaš od tune i krumpira

FOTO: Shutterstock

28.1.2022. | 10:15 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1980

Gusta juha ili baskijski gulaš od tune i krumpira slast duguje svježoj ribi koja ostaje meka i sočna...

Naziv marmitako u Baskiji doslovno znači „iz lonca“, a predstavlja i finu, zasitnu juhu koja je omiljena zimi kada zatreba nešto toplo na žlicu. Ribari bi marmitako često pripremali na moru, tijekom dugih ribolova, ali omiljena je i „na suhom".

Jedna od posebnosti ove guste juhe ili kako je neki nazivaju gulašom, sočni su komadi tune koja se dodaje u lonac tek na kraju, kada se ugasi vatra, kako bi ostala meka, no ako želite možete je kuhati nešto dulje, prema ukusu.


Sastojci za marmitako


450 g svježe tune1 paprika1 glavica luka450 g krumpira1 češanj češnjaka1 žličica mljevene ljute paprikeperšinmaslinovo uljesolPriprema:

Tunu očistite i narežite na kocke. Narežite i papriku i luk. Krumpire ogulite i narežite na kocke. Usitnite češnjak i peršin.Tunu posolite. U veliki lonac ulijte ulje i kada se zagrije dodajte papriku i luk i pržite povremeno miješajući, dok luk ne omekša i postane proziran, 8-10 minuta.Dodajte krumpir i češnjak, posolite i pržite 3-5 minuta. Dodajte mljevenu papriku i 3 šalice vode pa kuhajte na laganoj vatri. Kuhajte dok povrće ne omekša, 13-15 minuta.Ugasite vatru, dodajte tunjevinu i odmah poklopite posudu. Ostavite sa strane dok se riba lagano ne skuha 3-5 minuta.(Izvor: Punkufer.hr)


VIŠE NA TEMU:
GULAŠ
TUNA
KRUMPIR
RECEPT
SASTOJCI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI