Greška koju mnogi rade kad kupe sladoled u kutiji

FOTO: Getty Images

29.7.2020. | 09:00 | Punkufer.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 4220

Svaki put kad se poveća temperatura sladoleda, ledeni kristali u njemu se rastope. I to nije ništa čudno niti loše ako planirate odmah pojesti svu količinu sladoleda.

Ako sladoled ne namjeravate pojesti istog trena nakon kupnje, poželjno ga je spremiti na sigurno mjesto. Točnije u zamrzivač.

No nije svejedno gdje stavljate kutiju. Iako mnogi žele da im sladoled bude pri ruci, najbolje ga je staviti što je dublje moguće u zamrzivač. Na taj način smanjujete mogućnost da će se sastojak kutije lagano topiti svaki put kad otvorite ledenicu.


Sladoled bi trebao imati vrlo kremastu teksturu. No ako kutiju vadite iz zamrzivača i opet je stavljate unutra, ona će se promijeniti. Štoviše, sladoled će nakon nekog vremena biti pun ledenih iglica.


Svaki put kad se poveća temperatura sladoleda, ledeni kristali u njemu se rastope. I to nije ništa čudno niti loše ako planirate odmah pojesti svu količinu sladoleda.

No ako ponovo zaledite taj djelomično rastopljeni sladoled, kristali će se ponovo formirati, no ovoga puta bit će još veći i hrskaviji te će tako smanjiti kremoznost ledene poslastice i vaš užitak.

Planirate li jesti sladoled u etapama, nakon kupovine ili izrade u vlastitom domu najbolje ga je podijeliti na manje porcije te staviti na duboko zamrzavanje. Pripazite da svaka kutija ima čvrst poklopac kako sladoled ne bi „pokupio“ miris zamrznutog mesa i povrća iz ledenice.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr


VIŠE NA TEMU:
TRIK
SLADOLED

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI