NASLOVNADRUŠTVO
Gradonačelnik Puljašić primio pomoćnike u nastavi

FOTO: M.M.

Gradonačelnik Puljašić primio pomoćnike u nastavi

9.9.2019. 16:37 | Mladen Mirković PREGLEDA: 3079

Projektom „PETICA ZA DVOJE – Pomoć – Edukacija – Tim – Integracija – Ciljanost – Afirmacija ZA DVOJE – IV. faza“ osigurani su pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u tri osnovne škole s područja Grada Požege. Projekt je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. u sklopu otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno – obrazovnim ustanovama, faza III.“Korisnik ovoga projekta je Grad Požega kao osnivač osnovnih škola na području Grada u kojima se on provodi, a pomoćnike je danas, na prvi dan škole, primio gradonačelnik Požege Darko Puljašić.


- Vidjele ste da je u OŠ Julija Kempfa bila jedna inicijativa roditelja zbog postupka Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prema informacijama s kojima raspolažemo, taj će problem u najskorijem roku biti riješen, odnosno bit će nam odobreno dodatnih 6 pomoćnika u nastavi koji će također biti financirani iz projekta. Vaš rad se kroz ove godine pokazao izuzetno važnim i svatko od vas je sigurno pružio puno djeci kako bi napredovala. Znam da vaš posao nije lak, hvala vam na svemu što radite, a mi smo tu da vam pomognemo ako dođe do problema. Želim vam uspješnu još jednu školsku godinu. – poručio je gradonačelnik Puljašić.Trajanje projekta je 48 mjeseci, a ukupna mu je vrijednost 6.342.252,00 kuna, od čega je EU sufinancirala 5.834.871,84 kune bespovratnih sredstava, dok ostatak iznosa sufinancira Grad Požega. Projekt obuhvaća 38 učenika s teškoćama u razvoju koji će imati podršku 28 pomoćnika u nastavi – 14 pomoćnika u OŠ Julija Kempfa, 8 pomoćnika u OŠ Antuna Kanižlića i 6 pomoćnika u OŠ „Dobriša Cesarić“.Projekt ima za cilj olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća i unaprijediti kvalitetu njihova školovanje, ali i povećati zapošljivost nezaposlenih osoba.

Tagovi: asistenti, škola, djeca s posebnim potrebama

48 SATI NA 034PORTALU

.

Završno euharistijsko slavlje Biskupijskoga dana u Požegi

.

Šesta Ljetna škola povijesti 2019.

.

Kad nema mjesta na Trgu, parkira se i nasred ceste

.

Uzbudljiva 1. ŽNL - Hoće li danas u Mihaljevcima ostati tri boda i mjesto na vrhu tablice !?

.

2. Lipičko slavonsko sijelo- FOTO

.

Alilovčanin Miroslav Bartolović državni prvak u natjecanju orača u kategoriji ʺPlugovi ravnjaciʺ - predstavljat će RH u Rusiji

Građ. Zemljište Lovre pl. Matačića

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Prodajem Banseg Metabo

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

FOTO: Dan nacionalnih manjina Grada Lipika, 21.9.2019.

.

Danas u ʺPlodovima zemljeʺ pogledajte lipičkog Nizozemca Barta i njegovu rižu u Skenderovcima

.

Uživajte u zadnjem danu ljeta, temperatura danas u Požegi ide i do 23°C

.

Glazbeno-duhovni koncert “Otvorite vrata Kristu 2019“ u dvorani “Tomislav Pirc” u Požegi 21.9.2019.

.

Izjednačen derbi u Slavonskom Brodu. ʺSkidali smo se u svlačionici gdje su se skidala velika imenaʺ

.

U Vidovcima nepoznati počinitelj oštetio parkirani automobil i pobjegao - ʺNadam se da će mu savjest proraditi i da će se javitiʺ

.

Sunčana subotnja šetnja Požegom 21.9.2019.

.

Policija obavijestila da se Alen Pastorčić nakon skoro dva tjedna vratio kući

.

Forum žena GO SDP-a Požega obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

.

NOVA PRAVILA ZA ODLAZAK U MIROVINU: Osjetno veće mirovine imat će oni koji žele raditi do 70.

.

Hladnoća, mraz, vjetrovi... Vakula najavio prvu pravu jesensku kišu!

.

EKSKLUZIVNO - SBonline jedini medij koji je razgovarao sa svećenikom o kojem danas bruji cijela Hrvatska-pročitajte njegovu izjavu!

FOTONALAZ

Kad nema mjesta na Trgu, parkira se i nasred ceste