NASLOVNADRUŠTVO
Gradonačelnik Budimir izborio besplatan WiFi za svoje Kutjevčane

FOTO: 034 portal

MEĐU 100 GRADOVA

Gradonačelnik Budimir izborio besplatan WiFi za svoje Kutjevčane

16.5.2019. 19:22 | M.B./net.hr IZVOR: NET.HR PREGLEDA: 1393

Europska je komisija u srijedu objavila rezultate poziva za inicijativu WiFi4EU, piše Zimo.hr. Vaučere u vrijednosti od 15.000 eura dobit će 3400 općina. Njima će se pokrivati troškovi ugradnje WiFi pristupnih točaka na javnim mjestima, poput gradskih vijećnica, knjižnica, muzeja, parkova i trgova. Više od 100 hrvatskih gradova dobit će besplatni WiFi u javnom prostoru, i to zahvaljujući inicijativi WiFi4EU koja će omogućiti ukupno 9000 vaučera.

Ukupan proračun inicijative iznosio je 51 milijun eura, a prijave su zaprimljene iz svih država članica Europske unije te Islanda i Norveške. Rezultate je komentirala i povjerenica za digitalno gospodarstvo i društvo Marija Gabriel.

VELIKI KORAK NAPRIJED ZA KUTJEVO


Među gradovima u našoj županiji koji su ostvarili bespovratna sredstva za ugradnju WiFi pristupnih točaka na javnim mjestima u ovom krugu su Gradovi Kutjevo i Pakrac.

Gradonačelnik Budimir kaže kako je zadovoljan rezultatima te smatra kako će ovaj korak biti još jedan u nizu koraka ka naprijed za napredak Kutjeva. Iako je ovo manji projekt, to ne znači da je manje vrijedan i da neće značiti stanovnicima Kutjeva jer smo sigurni da će većina rado koristiti tu besplatnu uslugu.

Osim Kutjeva, sredstva je ostvario i Grad Pakrac stoga su gradovi Kutjevo i Pakrac uz Požegu, Pleternicu te općine Veliku i Jakšić jedinice lokalne samouprave koje su ostvarile prava na ovaj projekt.

Još dva poziva do 2020.

Do kraja 2020. godine organizirat će se još dva poziva, od kojih jedan kreće kasnije ove godine.

Inicijativa WiFi4EU dio je ambiciozne operacije izmjena telekomunikacijskih propisa EU, kojom se obuhvaćaju nove mjere za ispunjavanje rastućih potreba Europljana za povezivošću i poticanja konkurentnosti europskih zemalja.

Tagovi: kutjevo, wifi, eu projekt