Grad Požega provodi projekt ʺExport-expertʺ

17.7.2019. 07:38 | Grad Požega IZVOR: Grad Požega PREGLEDA: 762

Grad Požega dana 02. travnja 2019. g. potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Vrijednost ugovora je 1.379.665,23 HRK. Navedeni iznos je namijenjen za provođenje aktivnosti iz projekta „Export-expert“.

U četvrtak, 11. srpnja 2019. g. održana je početna konferencija projekta na kojoj su prezentirani ciljevi i aktivnosti koje će se provoditi kroz projekt.
Cilj projekta je stjecanjem dodatnih znanja i vještina doprinijeti povećanju zapošljivosti otežano zapošljivih skupina u gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji. Kroz projekt će pojedinci steći dodatna znanja i vještine koje će im omogućiti da postanu konkurentniji na tržištu rada te na taj način lakše dođu do posla.

Ciljnu skupinu projekta čini 30 osoba podijeljenih u dvije podskupine.
Prvu podskupinu čine dugotrajno nezaposlene osoba do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci.
Drugu podskupinu čine dugotrajno nezaposlene osobe starije od 30 godina nezaposleni iznad 12 mjeseci.

Pripadnici ciljne skupine proći će tečaje razvoja mekih vještina i programe formalnog obrazovanja, te će kroz projekt steći dodatna znanja i vještine koja će im omogućiti da postanu konkurentniji na tržištu rada te lakše dođu do zaposlenja.Projektne aktivnosti uključuju:
Edukacije za razvoj mekih/transverzalnih vještina
Razvoj personalnih vještina
Efikasno upravljanje stresom
Kvalitetno upravljanje vremenom
Lobiranje i pregovaranje
Verificirane programe obrazovanja
Program izrade poslovnog plana
Upravljanje društvenim mrežama
Program obrazovanja za voditelja seoskog turizma
Program obrazovanja za knjigovođu za OPG
Program obrazovanja za turističkog animatora
Studijsko putovanje u inozemstvo

Projekt „Export-expert" je prijavljen u sklopu otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“.Korisnik bespovratnih sredstava je Grad Požega, dok je ugovorno tijelo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Trajanje projekta je 18 mjeseci (02. travanj 2019. – 02. listopad 2020.), a njegova vrijednost je 1.379.665,23 HRK (100% sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda).

Više o samom projektu možete saznati na www.export-expert.com.hr, a za sve dodatne informacije možete se obratiti Odsjeku za gospodarstvo, poduzetništvo i europske integracije Grada Požege na telefon 312-586 ili putem emaila francisko.didovic@pozega.hr.Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornosti Grada Požege. Ovaj projekt sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


Tagovi: export-expert, požega, grad požega, projekt, promo