Gotovo za tren! Recept za jesenski tiramisu stvoren za uživanje uz kavu

FOTO: Stockfood

8.11.2020. | 09:11 | Zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 2541

Iskoristite do kraja sezonu kestena i isprobajte kako je fin kao dodatak jednom od najdražih kremastih deserata. Naravno, u pitanju je tiramisu koji uz pomoć kestena postaje još ukusniji.

SASTOJCI ZA TIRAMISU S KESTENOM:

- 100 grama šećera u prahu
- 3 dcl slatkog vrhnja
- 200 grama kesten-pirea
- 2 dcl jake crne kave
- 5 velikih žlica amaretta
- piškote
- kakao


PRIPREMA:


1. Kesten-pire stavite u blender, dodajte mu 1 dcl slatkog vrhnja i blendajte kratko dok ne dobijete glatku homogenu smjesu. Možete koristiti i štapni mikser ako nemate blender.

2. Od preostalih 2 dcl slatkog vrhnja istucite šlag. U mascarpone dodajte šećer u prahu i miksajte dok se sastojci ne povežu. Zatim dodajte kesten i promiksajte. Na kraju dodajte šlag i ručno ga špatulom, kuhačom ili žlicom povežite s kremom.

3. U tanjuru ili zdjelici pomiješajte kavu i amaretto. Pripremite čaše u kojima ćete servirati tiramisu. Uzmite dvije piškote, namočite ih kratko u mješavinu kave i amaretta, rastrgajte i stavite na dno čaše. Dodajte veliku žlicu kreme, zatim opet stavite red piškota pa žlicu kreme i na kraju sve posipajte kakaom. Punite čašice dok ne potrošite kremu.

SAVJET:

- umjesto amaretta možete korisititi rum
- ako vam serviranje u čašicama nije praktično slažite slojeve u jednu posudu po želji

Dobar tek!

Izvor:zadovoljna.dnevnik.hr


VIŠE NA TEMU:
TIRAMISU
RECEPT
KESTEN
DESERT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI