Rad za 1.600 kn: Javljaju im se mladi čak iz Splita!

Gradska vijećnica u Pakracu
(FOTO: Pakrac.hr)

03.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 8380

Grad Pakrac se i ove godine uključio u program Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pod nazivom "Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa". Objavljen je natječaj za 12 mjesta, traže se srednje i visoko obrazovani ekonomisti, pravnici te diplomirani inženjeri građevine. Osobe moraju biti mlađe od 29 godina, prijavljene na HZZ-u, ne smiju imati radnog iskustva u zvanju i prihvaćaju obvezu polaganja stručnog ili državnog ispita. Primaju se na stručno osposobljavanje na puno radno vrijeme bez zasnivanja radnog odnosa, na period od 12 mjeseci, uz novčanu naknadu sa Zavoda u iznosu od 1.600 kuna.

- Na taj način želimo izaći u susret prvenstveno našim mladim sugrađanima da steknu iskustvo i ostvare uvjet za polaganje državnog ispita s kojim će onda lakše naći posao - rekao je pakrački gradonačelnik Davor Huška.

U gradskoj upravi doznajemo kako je dosad podneseno 13 prijava, među kojima je najviše ekonomista. Još se nijedan pravnik ni dipl. inženjer građevine nije javio na natječaj. Zanimljivo je kako se prijavljuju i ljudi koji ne stanuju u Pakracu ili okolici. Tako su pristigle prijave iz Nove Gradiške, Slatine, pa čak iz okolice Splita. Danas je zadnji dan, a zainteresirani još mogu poslati pisane prijave poštom.


Ovo nije prva godina kako Grad Pakrac sudjeluje u ovom programu Zavoda, a dosadašnji rad s pripravnicima pokazao se uspješnim.


- Osobito smo zadovoljni ovim programom. Angažiramo ih prvenstveno na izradi projekata, oni prolaze obuke za pisanje i apliciranje projekata iz njihovih područja. Imali smo jednoga kolegu koji je uspio s projektom koji je radio nakon pripravničkog da se zaposli u Poduzetničkom centru. Jedna je pripravnica također odmah dobila posao u Komunalcu jer im je bio potreban njezin kadar - rekla je Tatjana Luksetić, referentica u Odsjeku za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Pakraca.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI