Eksplozija okusa: Recept za prefina pileća krilca punjena svinjetinom i povrćem


(FOTO: Shutterstock)

29.6.2022. | 09:54 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 640

Jeste li ikad probali napuniti pileća krilca? Ovaj na prvu komplicirani postupak, nastao je u jugoistočnoj Aziji i ondje ga smatraju pravom vještinom kulinarstva koju uspijevaju napraviti samo iskusne domaćice spretnih prstiju.

Pileća krilca su omiljeni finger food. Često zaboravljamo kakav gastro potencijal ima ovaj jeftini komad mesa od kojega možemo praviti razne specijalitete. Omiljena su nam ljepljiva i pohana, a u svakoj obitelji postoji član koji će tijekom nedjeljnog ručka krilca rezervirati samo sa sebe.

Krilca se obično pune rižom, povrćem, svinjetinom, rižinim rezancima, bambusovim klicama i đumbirom, a na kraju se prepeku na tavi ili grilu i premažu glazurom od reduciranog soja umaka. 


 


Istina je da će vam za ovo jelo trebati malo više vremena jer svakom krilcu treba izvaditi kost, ali rezultat će biti eksplozija okusa u ustima pa se vrijedi malo žrtvovati.

 

Mi smo pripremili recept za marinirana krilca punjena svinjetinom i povrćem. Nakon što izvadite kosti iz krilaca, trebate ih napuniti, a nakon toga kratko prepržiti na tavi. Završni „touch“ je reducirani umak od soje koje će im dati preplanulu boju i poseban okus. 

 

Sastojci za punjena pileća krilca:

10 pilećih krilaca

Za marinadu:

 

3 žlice umaka od soje

2 žlice meda

Sok 1 limuna

100 ml vode

Sol i papar po želji

Za nadjev:

 

300 g mljevene svinjetine

2 češnja češnjaka

Pola jabuke

1 mrkva

1 cm đumbira

1 mladi luk

Umak od soje

Sol i papar po želji

Priprema punjenih pilećih krilaca:

Krilce prepolovite na „krilo“ i „batak“. Pažljivo izvadite dvije tanke kosti iz „krila“ i jednu deblju kost u dijelu koji izgleda poput malog batka.

Pomiješajte sastojke za marinadu, zalijte krilca i stavite u hladnjak na dva sata. Pazite na sol jer umak od soje može biti dosta slan.

Jabuku, mrkvu, đumbir i luk narežite na trakice, a češnjak na listiće. Dodajte svinjetini pa začinite po želji. Umak od soje također dozirajte prema svom ukusu.

Umak od soje iskuhavajte sve dok se ne zgusne pa stavite sa strane.

Krilca napunite nadjevom pa pržite na tavi ili na roštilju do zlatne boje.

Na kraju premažite reduciranim umakom od soje i po želji posipajte sezamom.

Poslužite sa sezonskom salatom. 

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)

 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI