NASLOVNADRUŠTVO
DVD Dobrovac: Društvo bogato novom opremom, ali i vrijednim članstvom

FOTO: Compas

DVD Dobrovac: Društvo bogato novom opremom, ali i vrijednim članstvom

20.1.2019. 15:44 | Novinar 034 IZVOR: Compas PREGLEDA: 505

U prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dobrovac u subotu 19. siječnja održana je redovita godišnja skupština kojoj su, osim članova DVD-a, prisustvovali zamjenik lipičkog gradonačelnika Slobodan Katunar, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović te predsjednik i tajnik Vatrogasne zajednice područja Pakrac-Lipik Tomislav Stokić i Zlatko Zerdin, predstavnici Udruge LIDO i HNK Dobrovac, kao i izaslanici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Stare Jošave, Orahovice, Marinog Sela, Brestovca, Filipovca, Velikog Banovca, Zakorenja, Požege, Donje Obriježi, Janja Lipe, Poljane, Prekopakre, Brekinske, Lipika, Trenkova, Gaja, Antunovca, Pakraca i Jakšića.Predsjednik DVD-a Dobrovac Zdenko Poletto otvorio je skupštinu pozdravivši sve nazočne članove i goste, a zatim su izabrana njezina radna tijela, počevši od radnog predsjedništva (Zdenko Poletto, Franjo Krenek, Ivan Bunčić), ovjerovitelja zapisnika (Snježana Poletto i Jasna Rade), zapisničara (Vera Mirić) i verifikacijske komisije (Valentino Tutić, Mario Bunčić, Milan Bunčić).


U izvješću o radu za proteklu godinu, koje je podnijela tajnica DVD-a Dobravac Tatjana Šuvak, navedeno je kako je godina bila relativno mirna po pitanju vatrogasnih intervencija, tako da su imali tri požarne intervencije i nekoliko prijevoza vode. Pripadnici dobrovačkog DVD-a sudjelovali su u združenoj vatrogasnoj vježbi u Prekopakri, a bili su i domaćini vatrogasnog natjecanja za pomladak i mladež koje je održano u sklopu Ivanjskih krijesova. Također su se uključivali u sve događaje koji se organiziraju u njihovom mjestu, ali i u Gradu Lipiku. Kao društvu željnom napretka, napose u pogledu opremljenosti i poboljšanja voznog parka, DVD-u Dobrovac se ukazala prilika da pod pokroviteljstvom Vlade Tirola te zahvaljujući požrtvovnosti Petera Logara i Tomislava Stokića dobiju navalno vozilo marke IVECO. Obol tome je dala i Daliborka Jandroković koja je prevela potrebnu papirologiju. Primopredaja je izvršena 30. studenog 2018. u gradu Jenbachu, a po vozilo su išli Zdenko Poletto, Zlatko Zerdin, Dragutin Pleše i Damir Sinjaković. S obzirom na to da im je stiglo novo vozilo, odlučili su prodati dosadašnji TAM 80 DVD-u Stara Jošava, dok je TAM 30 prodan u Crnu Goru.

U sljedećoj godini nastavit će i dalje raditi na provođenju vatrogasnih aktivnosti, poput rada s mladima i održvanja vatrogasnih vježbi, a u planu im je i uređenje unutarnjeg prostora Vatrogasnog doma u Dobrovcu.

Što se tiče financija, protekle su godine prihodovali 59.376,60 kuna, dok su rashodi iznosili 31.648,25 kuna. U izvješću Nadzornog odbora, koje je podastrto članovima Društva, stoji kako je sve bilo regularno.

Nakon usvajanja izvješća te plana i programa DVD-a za predstojeću godinu, prisutnima se obratio zamjenik lipičkog gradonačelnika Slobodan Katunar čestitavši na radu u protekloj godini, a naročito na donaciji navalnog vozila koje su dobili. Istaknuo kako naši vatrogasci s područja VZ Pakraca i Lipika imaju opremu koja se nalazi na zavidnoj razini. "Ulaganje u vatrogastvo je iznimno važno, što se pokazalo u nizu primjera, a u Gradu Lipiku ćete uvijek imati podršku.", kazao je dogradonačelnik.

U ime Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije prisutne je pozdravio predsjednik Željko Petrović i tom prilikom pohvalio dosadašnji rad te se osvrnuo na činjenicu kako su ovdašnja dobrovoljna vatrogasna društva operativno puno jača nego prethodnih godina te se mogu nositi sa svim vrstama intervencija i svim vrstama civilizacijskih ugroza. On se ovom prigodom zahvalio i Gradu Lipiku za izuzetnu senzibilnost koju iskazuju prema vatrogastvu, a što su dokazali nizom vidljivih primjera. Predsjednik Petrović je rekao kako je Hrvatska vatrogasna zajednica postala krovna organizacija vatrogastva u našoj zemlji te je pri tome govorio i o nacrtu prijedloga novog zakona o vatrogastvu koji bi trebao donijeti određene promijene. Taj bi Prijedlog bio stavljen u širu raspravu i njime bi se nastojao riješiti status dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca.

"Kao potpora DVD-u Lipik, koje je središnje društvo, doživjeli ste niz teških intervencija i stoga nije bez razloga što se VZ Pakrac-Lipik, kao i DVD Lipik uvijek trude kad vam nešto fali to nadopuniti.", rekao je predsjednik VZ Pakrac-Lipik i zapovjednik DVD-a Lipik Tomislav Stokić poželjevši članovima DVD-a Lipik da zajednički nastave razvijati vatrogastvo na području Grada Lipika.

Na skupštini su podijeljene zahvalnice predstavnicima svih onih udruga, poduzeća, ali i pojedincima, koji su svesrdno pomagali tijekom proteklog vremena - Tomislavu Stokiću i Zlatku Zerdinu, dok će Damiru Sinjakoviću, Dragutinu Pleši, Daliborki Jandroković te obrtu Dino Lorena one biti uručene naknadno.

Pobratimili se DVD Dobrovac i DVD Stara JošavaDVD Dobrovac i DVD Stara Jošava potpisali su Povelju prijateljstva između ta dva društva, a time je okrunjena suradnja između ova dva dobrovoljna vatrogasna društva. Povelju je potpisao Dalibor Saher u ime DVD-a Stara Jošava, dok je u ime DVD-a Dobrovac ovaj dokument potpisao Zdenko Poletto.

 

Tagovi: dvd dobrovac, dobrovac, nova oprema, novo članstvo

48 SATI NA 034PORTALU

.

19. kolovoza 1991. započeo je opći napad na Lipik i Pakrac

.

Članovi HPD-a „Sokolovac“ Požega, Silvija i Ratimir Čajka - prvi Požežani koji su se popeli na Elbrus, najviši vrh Europe

.

Proslava blagdana Gospe Voćinske

.

Tips&Tricks: rashladite vino u svega nekoliko minuta

.

Nestala Dolores Bingula - Valdin iz Kaptola

.

ARTine Vas daruju za početak plesne sezone

Tražim pomocne radnike za rad u njemackoj

Ponudu kredita vrlo brzo i hitno

Ponudu kredita vrlo brzo i hitno

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Zaključeno prvo kolo Kupa NSPSŽ

.

Struje danas neće biti .....

.

Vikend obilježili požari, prometne nesreće, posjedovanje droge, narušavanje javnog reda i mira...

.

Danas sunčano i vruće

.

Gori stan u Babinom viru, na terenu vatrogasci i policija

.

Marsonia s dva pogotka Mirze Jašarevića bolja od Pleternice

.

17 nepalskih radnika u mesnici Ravlić polako uče hrvatski jezik

.

Sažalnica biskupa Škvorčevića prigodom smrti umjetnika Šime Perića

.

Temperature se danas penju i do 31°C

.

Čobanijada u Sibinju posjećenija više nego ikad...

.

Struje danas neće biti .....

FOTONALAZ

Požeški ʺzdraviʺ vozači masovno ne poštuju invalidska parking mjesta