NASLOVNADRUŠTVO
DVD Dobrovac: Društvo bogato novom opremom, ali i vrijednim članstvom

FOTO: Compas

DVD Dobrovac: Društvo bogato novom opremom, ali i vrijednim članstvom

20.1.2019. 15:44 | Novinar 034 IZVOR: Compas PREGLEDA: 288

U prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dobrovac u subotu 19. siječnja održana je redovita godišnja skupština kojoj su, osim članova DVD-a, prisustvovali zamjenik lipičkog gradonačelnika Slobodan Katunar, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović te predsjednik i tajnik Vatrogasne zajednice područja Pakrac-Lipik Tomislav Stokić i Zlatko Zerdin, predstavnici Udruge LIDO i HNK Dobrovac, kao i izaslanici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Stare Jošave, Orahovice, Marinog Sela, Brestovca, Filipovca, Velikog Banovca, Zakorenja, Požege, Donje Obriježi, Janja Lipe, Poljane, Prekopakre, Brekinske, Lipika, Trenkova, Gaja, Antunovca, Pakraca i Jakšića.Predsjednik DVD-a Dobrovac Zdenko Poletto otvorio je skupštinu pozdravivši sve nazočne članove i goste, a zatim su izabrana njezina radna tijela, počevši od radnog predsjedništva (Zdenko Poletto, Franjo Krenek, Ivan Bunčić), ovjerovitelja zapisnika (Snježana Poletto i Jasna Rade), zapisničara (Vera Mirić) i verifikacijske komisije (Valentino Tutić, Mario Bunčić, Milan Bunčić).

U izvješću o radu za proteklu godinu, koje je podnijela tajnica DVD-a Dobravac Tatjana Šuvak, navedeno je kako je godina bila relativno mirna po pitanju vatrogasnih intervencija, tako da su imali tri požarne intervencije i nekoliko prijevoza vode. Pripadnici dobrovačkog DVD-a sudjelovali su u združenoj vatrogasnoj vježbi u Prekopakri, a bili su i domaćini vatrogasnog natjecanja za pomladak i mladež koje je održano u sklopu Ivanjskih krijesova. Također su se uključivali u sve događaje koji se organiziraju u njihovom mjestu, ali i u Gradu Lipiku. Kao društvu željnom napretka, napose u pogledu opremljenosti i poboljšanja voznog parka, DVD-u Dobrovac se ukazala prilika da pod pokroviteljstvom Vlade Tirola te zahvaljujući požrtvovnosti Petera Logara i Tomislava Stokića dobiju navalno vozilo marke IVECO. Obol tome je dala i Daliborka Jandroković koja je prevela potrebnu papirologiju. Primopredaja je izvršena 30. studenog 2018. u gradu Jenbachu, a po vozilo su išli Zdenko Poletto, Zlatko Zerdin, Dragutin Pleše i Damir Sinjaković. S obzirom na to da im je stiglo novo vozilo, odlučili su prodati dosadašnji TAM 80 DVD-u Stara Jošava, dok je TAM 30 prodan u Crnu Goru.

U sljedećoj godini nastavit će i dalje raditi na provođenju vatrogasnih aktivnosti, poput rada s mladima i održvanja vatrogasnih vježbi, a u planu im je i uređenje unutarnjeg prostora Vatrogasnog doma u Dobrovcu.

Što se tiče financija, protekle su godine prihodovali 59.376,60 kuna, dok su rashodi iznosili 31.648,25 kuna. U izvješću Nadzornog odbora, koje je podastrto članovima Društva, stoji kako je sve bilo regularno.

Nakon usvajanja izvješća te plana i programa DVD-a za predstojeću godinu, prisutnima se obratio zamjenik lipičkog gradonačelnika Slobodan Katunar čestitavši na radu u protekloj godini, a naročito na donaciji navalnog vozila koje su dobili. Istaknuo kako naši vatrogasci s područja VZ Pakraca i Lipika imaju opremu koja se nalazi na zavidnoj razini. "Ulaganje u vatrogastvo je iznimno važno, što se pokazalo u nizu primjera, a u Gradu Lipiku ćete uvijek imati podršku.", kazao je dogradonačelnik.

U ime Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije prisutne je pozdravio predsjednik Željko Petrović i tom prilikom pohvalio dosadašnji rad te se osvrnuo na činjenicu kako su ovdašnja dobrovoljna vatrogasna društva operativno puno jača nego prethodnih godina te se mogu nositi sa svim vrstama intervencija i svim vrstama civilizacijskih ugroza. On se ovom prigodom zahvalio i Gradu Lipiku za izuzetnu senzibilnost koju iskazuju prema vatrogastvu, a što su dokazali nizom vidljivih primjera. Predsjednik Petrović je rekao kako je Hrvatska vatrogasna zajednica postala krovna organizacija vatrogastva u našoj zemlji te je pri tome govorio i o nacrtu prijedloga novog zakona o vatrogastvu koji bi trebao donijeti određene promijene. Taj bi Prijedlog bio stavljen u širu raspravu i njime bi se nastojao riješiti status dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca.

"Kao potpora DVD-u Lipik, koje je središnje društvo, doživjeli ste niz teških intervencija i stoga nije bez razloga što se VZ Pakrac-Lipik, kao i DVD Lipik uvijek trude kad vam nešto fali to nadopuniti.", rekao je predsjednik VZ Pakrac-Lipik i zapovjednik DVD-a Lipik Tomislav Stokić poželjevši članovima DVD-a Lipik da zajednički nastave razvijati vatrogastvo na području Grada Lipika.

Na skupštini su podijeljene zahvalnice predstavnicima svih onih udruga, poduzeća, ali i pojedincima, koji su svesrdno pomagali tijekom proteklog vremena - Tomislavu Stokiću i Zlatku Zerdinu, dok će Damiru Sinjakoviću, Dragutinu Pleši, Daliborki Jandroković te obrtu Dino Lorena one biti uručene naknadno.

Pobratimili se DVD Dobrovac i DVD Stara JošavaDVD Dobrovac i DVD Stara Jošava potpisali su Povelju prijateljstva između ta dva društva, a time je okrunjena suradnja između ova dva dobrovoljna vatrogasna društva. Povelju je potpisao Dalibor Saher u ime DVD-a Stara Jošava, dok je u ime DVD-a Dobrovac ovaj dokument potpisao Zdenko Poletto.

 
Tagovi: dvd dobrovac, dobrovac, nova oprema, novo članstvo

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

Izbor sportaša godine u Pakracu: Za tri priznanja 14 kandidata

.

Članovi atletskog kluba Požega sudjelovali na humanitarnim i memorijalnim utrkama

.

Podsjetnik - odvoz kartona i papira u Lipiku

.

Publika uživala u stihovima ukrajinske lirike u Lipiku

.

Palio lišće i granje u Podgorju, pa mu izgorjela nadstrešnica, a u Trenkovu gorjela trava

.

Provalio u obiteljsku kuću i otuđio peć na kruta goriva

.

Održan završni sastanak partnera na projektu Danube GeoTour u Mađarskoj

.

U zadnjih par godina uloženo oko milijun kuna

.

Netko je dva psića zatvorio iza ograde na alilovačkom groblju!??

Stolarska kombinirka HOBI89

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Stižu veće kazne za vozače! Evo koliko će se kažnjavati prometni prekršaji

.

Mladu Slavonku Sanju koja se liječi od raka opljačkala ʺnajboljaʺ prijateljica

.

Gojzerice na Bjelolasici: Na vrhu led, u dolini procvali kukurijeci- Dva dana gušta u brdima s dobrom ekipom

.

Struje neće biti...

.

Vrijeme i dalje iznad prosječno toplo, najviše dnevne temperature od 12 do 16°C

.

Tragedija u Golobrdcima: U ribnjaku pronađen mrtav 64-godišnjak

.

Mara Tomašević: ʺNa DVD-u se nalazi snimka na kojoj mi prijeti da će me ubitiʺ

.

Sportski psiholog Matija Mesić u Požegi održao predavanje ʺSportska psihologija i mentalno zdravljeʺ

.

Preuzmite odgovornost za svoje misli, osjećaje i ponašanje - u tome je kvaka!

.

Hrvatski duhani investirali 6 milijuna kuna u strojne berače za kooperante

.

U ponedjeljak, 25. veljače u Požegi će se održati plenum klubova 1., 2. i 3. ŽNL

.

25-godišnji vozač koji je naletio na pješake u Grabarju imao 3 promila alkohola

.

Policija će u idućem razdoblju posebnu pozornost usmjeriti na nadzor prometovanja vozača traktora i radnih strojeva

.

Bogat program povodom obljetnice početka Domovinskog rata u Pakracu

.

LIDRANO 2019. Smotra učeničkog stvaralaštva u Pakracu

.

Pobratimili se DVD Dobrovac i DVD Stara Jošava

.

Struje neće biti...

.

Vrijeme danas sunčano, najviše dnevne temperature od 12 do 16°C

FOTONALAZ

BUĐENJE PRIRODE: Na Papuku viđeni prvi vijesnici proljeća