|
|
Dovoljne su samo 2 žlice: Trik-sastojak iz smočnice za savršen pečeni luk
|
| | |
|
24.1.2023. 11:09 | punkufer.dnevnik.hr IZVOR: punkufer.dnevnik.hr PREGLEDA: 1071
Pečeni luk hrskav je izvana, a mekan iznutra. Ima neodoljivu slatkoću koja će poboljšati okus bilo kojeg slanog jela.
Pečeni luk možete dodati u sendvič, na burger ili pizzu. Savršeno će se sljubiti s pečenim mesom, ribom ili povrćem.
Ako želite produbiti okuse pečenog luka, tijekom pečenja po njemu pokapajte nešto balzamičnog octa. Rezultat će vas ugodno iznenaditi.
Sastojci za pečeni luk:
4 veća ljubičasta luka (narezana na četvrtine)
4 žlice ulja
2 žlice balzamičnog octa
grančice timijana
sol i papar po želji
Priprema pečenog luka:
Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
Na lim za pečenje prebacite očišćeni luk narezan na četvrtine (ili polovice ako imate manji luk) i pomiješajte ga s uljem, nešto soli i papra te timijanom.
Pecite luk oko 12 minuta.
Izvadite luk iz pećnice i pokapajte ga balzamičnim octom.
Nastavite peći luk još 10 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša i ne dobije zlatnosmeđu boju.
Poslužite toplo kao prilog uz meso. Dobar tek!
(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)
|
| | | |
|
|
Tagovi: pečeni luk, trik, recepti, hrana, ideja
|
|
|
|
|
Institucionalna korupcija opasna je za društvo
|
|
|
STRAVA KOD SL.BRODA: U kanalu pronađeno beživotno tijelo ženske osobe
|
|
|
Prisjetimo se spajanja požeške i pakračke bolnice
|
|
|
Kutjevačkom tamburaškom orkestru potpora u iznosu 660 eura od Požeško-slavonske županije
|
|
|
Obrtnici ljutiti jer ne mogu u mirovini raditi na pola radnog vremena. Evo što im preostaje
|
|
|
Jaja u Hrvatskoj skuplja 64% u odnosu na lani, a u Europi 30%. U čemu je problem?
|
|
|
ZIMA NE POPUŠTA: Od idućeg tjedna novi hladni val i malo snijega
|
|
|
Odlične vijesti! Stižu veće mirovine za pola milijuna umirovljenika: Nekima rastu i 200 eura
|
|
|